Het Onbewuste Brein Is Slimmer Dan Het Bewuste Brein

reasonNieuws Verslag (van Science Daily):Onze onbewuste Hersens Maken De Best Mogelijke Beslissingen“. Neuro-wetenschappers Daniel Kahneman en Amos Tversky ontvingen in 2002 de Nobel Prijs voor hun onderzoek uit 1979, dat stelt dat mensen zelden rationele beslissingen nemen. In tegenstelling tot Kahneman en Tversky’s onderzoek, liet Alex Pouget, hoofdprofessor van hersens- en cognitieve wetenschappen bij de Universiteit van Rochester zien, dat mensen inderdaad optimale beslissingen maken – maar alleen als hun onbewuste hersens de keuze maken.

Mijn Commentaar: Er bestaat geen twijfel dat onze aardse hersenen niet het doel voelen dat de Schepper elk moment voor ons bepaalt, daar waar de onbewuste hersenen dichterbij de waarheid zitten, omdat ze geleid worden door het instinct in plaats van de stoffelijke omstandigheden. Als iemands bewustzijn niet gebonden is door het egoïsme, dat alles verlangt en berekent met het doel te profiteren, dan ziet men de waarheid!

Om deze reden moeten we eerst boven het egoïsme uitstijgen en de wereld objectief, buiten onszelf om ofwel onze “ik”, zien. Alleen dan kunnen we ons egoïsme gebruiken om de “buitenkant” te verwerven. Dit verwerven kan inderdaad genoemd worden de “Hoogste Wereld” – een wereld die boven het egoïsme zit, boven onze aard.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Er Is Een Wijde Wereld Buiten Ons Bittere Radijsje
Laitman.nl Artikel: Kabbalah Is Een Wetenschap Over De Hoogste Wereld

Engelstalig:
Kabbalah Today Article: Rising Above the Ego to a New Level of Consciousness
Article: “Kabbalah – The Key to Perceiving Reality”
Kabbalah for Beginners: “Stage One”
icon for podpress  Perceiving Reality [08:49m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: