De Mens Werd Geschapen Om In Evenwicht Met De Natuur Te Bestaan

How Can We Stop Being Slaves of the Advertisement Industry?In het Nieuws (van Impactlab):Het Stadsleven Is Slecht Voor Je Hersenen“. De stedelijke omgeving beïnvloedt onze fundamentele mentale processen op een nadelige manier. Na enkele minuten door te hebben gebracht op een drukke straat, zijn de hersens minder goed in staat om dingen in het geheugen vast te houden en krijgen te maken met een verminderde zelfbeheersing. “Het verstand is een begrensde machine” zegt Marc Berman, een psycholoog aan de Universiteit van Michigan, “En we beginnen de verschillende manieren te begrijpen waarop een stad die grenzen kan overschrijden”.

Mijn Commentaar: De mens werd geschapen om in balans met de natuur te bestaan, om een harmonieus onderdeel te zijn van de gecorrigeerde ecosfeer. Dit kan bereikt worden als iedereen tot een overeenstemming komt, in twee stadia: “Doe niet anderen aan, wat je niet jou aangedaan wil hebben” en dan “Houd van je naaste als van jezelf”. Als we de wereld en de omgeving baseren op deze houding ten aanzien van alles buiten ons om, zal het milieu optimaal voor de mens zijn. Ooit zullen we daar geraken, de Natuur zal ons er toe dwingen.

Nieuws Rapportage (van CNN):Gedragsscreening – de toekomst van vliegveldbeveiliging?” – Beveiligingsexperts zeggen dat het focus zich verplaatst van het analyseren van de inhoud van de handbagage, naar het analyseren van de inhoud van de intenties en emoties van de passagiers…. Ontwikkelaars zeggen dat de combinatie van deze technologieën de reacties van de persoon op bepaalde stimulansen kan opsporen door af te gaan op de lichaamstemperatuur, hartslag en transpiratie, ofwel de signalen die een terrorist onvrijwillig uitzendt voorafgaand aan het plegen van een aanval.

Mijn Commentaar (een grapje): Ooit zullen ze een apparaat uitvinden, dat zal kunnen aangeven of een persoon “van zijn naaste houdt” of niet. (Dit zullen ze ook doen door gebruik te maken van externe signalen, of misschien door middel van iemands onmiddellijke reactie ergens op). Iedereen die van zijn naaste houdt is goed voor de maatschappij, en iedereen die dat niet doet (of het nog niet verworven heeft) is een asociaal element.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Influence of the Environment
Baal HaSulam Article: “The Freedom”
Kabbalah for the Student: “What Does Love Thy Friend As Thyself Give Us?”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Mens Werd Geschapen Om In Evenwicht Met De Natuur Te Bestaan Laitman.nl Artikel: Hoe Kunnen We Balans Met De Natuur Bereiken En Een Halt Toeroepen Aan De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed