De Europese Unie Moet Een Cruciale Beslissing Nemen

The Remedy for the Global CrisisNieuwsbericht (uit Spiegel Online): De winnaar van de Nobelprijs voor Economie van dit jaar, Paul Krugman, heeft zich aangesloten bij het koor van de degenen die de passiviteit van de Duitse overheid ten aanzien van de financiële crisis bekritiseren. Hij heeft met de SPIEGEL gesproken over de prijs van niets doen en waarom hij vindt dat Berlijn de ernst van de recessie verkeerd heeft ingeschat.

Krugman: Europa heeft een groot coördinatieprobleem: De trade-off tussen de tekorten en opbrengsten is veel minder gunstig voor een enkel land dat unilateraal handelt, dan voor de EU als een geheel. Samenwerking is dus essentieel. Maar als Duitsland, de grootste economie, er niet mee akkoord gaat, zal er geen sprake zijn van samenwerking. Gebeurtenissen hebben aan Duitsland een strategisch beleidsbelang gegeven, dat onevenredig is aan zijn grootte.

De SPIEGEL: Wat is de prijs van het niet handelen?

Krugman: Een heel ernstige recessie, met de grootste werkloosheid sinds de jaren dertig – en heel waarschijnlijk gevolgd door een verloren decennium zoals in Japan.

Mijn Commentaar: De Europese Unie moet een cruciale beslissing nemen. Als de landen van de EU het pad van eenheid kiezen, zullen ze de grootste economie en het culturele centrum van de wereld worden. Aan de andere kant, als elk land apart het probleem in zijn eentje probeert op te lossen, zal dit het geheel zó totaal doen instorten, dat geen enkel land hier ooit nog van zal herstellen! Dit komt doordat ze zich dan tegenover de wet van de natuur plaatsen, die de hele mensheid in de richting van globalisering drijft.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Zullen Landen In Staat Zijn Samen Te Werken Om De Wereld Te Redden Uit De Crisis?
Laitman.com Post: Why Did America Unite Better Than Europe?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed