De Crisis Zal Iedereen Dwingen Om Verstandig Te Worden

wiseEen vraag die ik ontvangen heb: Ik studeer al vier jaar met u, en ik verspreid Kabbalah op het Internet. Maar er is een vraag die me al langere tijd dwars zit. Veel van de websites die ik bezoek, willen niets weten van Kabbalah, en ze zeggen verschrikkelijke dingen over mij en over u. Ze begrijpen niet over welke crisis u het heeft. Na het lezen van al dit commentaar over ons, voel ik me leeg en raak ik mijn wens om te dissemineren kwijt. Wat moet ik doen?

Mijn Antwoord: Je hebt het geluk dat je in een generatie leeft, die Kabbalah mag verspreiden. Stel je voor hoe de grote Kabbalisten uit het verleden zich moeten hebben gevoeld! Je zou over ze moeten lezen: hoe ze mishandeld werden (fysiek en anders) door hun eigen soort.

Je moet het niveau van ontwikkeling van je tegenstanders begrijpen en geduldig wachten tot ze rijp genoeg zijn. (“Ma Laasot Im Yeladim She Hizkinu – Wat kunnen we met kinderen beginnen die oud zijn geworden, maar toch kind zijn gebleven?”). In onze tijd zal de crisis echter iedereen raken, en iedereen dwingen om verstandig te worden en Kabbalah als middel voor verlossing te aanvaarden. Ze weten simpelweg niet wat Kabbalah is, omdat ze bang gemaakt en bedrogen werden. Geef ze tijd om te lijden en dingen voor zichzelf uit te zoeken.

Wat betreft het verkrijgen van emotionele kracht, lees wat Kabbalisten schrijven over de noodzaak om Kabbalah te dissemineren. Persoonlijk zeg ik tegen mezelf dat ik verplicht ben om hun aanwijzingen op te volgen, en dit bevrijdt me van gedachten zoals “Is dit echt nodig?” – zelfs als alles wat ik ervoor terugkrijg moeilijkheden zijn… Het Doel verplicht de persoon! Eeuwenlang hebben de Kabbalisten gedroomd over de kans om te dissemineren, en wij hebben deze mogelijkheid. Moeten we er überhaupt iets voor terug vragen?

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Alleen De Mensen Met Een Punt In Het Hart Kunnen Voelen Dat Kabbalah De Verlossing Is
Laitman.com Post: We Raise the Entire Universe Up to the Creator
Kabbalah for the Student: “Kabbalists Write about the Wisdom of Kabbalah”
icon for podpress  Kabbalah Dissemination [3:03m]:  | Download 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed