Als Je Pijn Hebt, Vergeet Dan Niet Waar Dit Gevoel Vandaan Komt En Waarom

Correction Depends Only On Desire, Not KnowledgeVragen die ik ontving over negatieve ervaringen op het pad:

Vraag: Ik heb vaak het gevoel dat het beter met me ging vóórdat ik Kabbalah studeerde, ik vertrouwde op de Schepper en had een gevoel van verbinding met Hem, – toentertijd vertrouwde ik op mijn gevoel en mijn instinct, en dat werkte goed. Als ik erop terugkijk denk ik dat ik toen het “juiste” deed. Nu analyseer ik de dingen meer en ben ik kritischer geworden dan in het verleden. Helpt u mij alstublieft. Hoort dit bij het proces? Ik heb het gevoel dat ik meer in evenwicht moet komen.

Mijn Antwoord: Je kunt hierover veel informatie vinden in veel artikelen: jouw vertrouwen is met opzet aan het wankelen gebracht en jij bent uit je evenwicht gebracht om de behoefte te ontwikkelen aan openbaring van de Schepper. Zie het artikel: “Er Is Geen Ander Dan Hij“.

Vraag: Het ene moment ben ik blij en het volgende moment voel ik pijn en verdriet. En ik voel een last op mijn schouders door de verantwoordelijkheid die ik als lid van de groep heb tegenover de groep en de hele wereld. Wat kan ik doen om de pijn te verzachten?

Mijn Antwoord: Vergeet niet dat dit gevoel door de Schepper in jou is gewekt om je te richten op correctie.

Vraag: Is het normaal dat ik tijdens het studeren van Kabbalah soms haat voel tegenover wat ik studeer?

Mijn Antwoord: Dit gebeurt wel eens, en het is natuurlijk, omdat je studeert over hoe je je huidige eigenschappen moet haten. Daarom begin je, als egoïst, Kabbalah en mij te haten, omdat wij je hierop aanspreken.

Vraag: Door de wereldwijde financiële crisis worden er massale ontslagen verwacht. Maar binnen de Bnei Baruch groep moet iemand die wil studeren, bereid zijn om te werken. Als een student ontslagen wordt en geen nieuw werk kan vinden, moet hij dan de groep verlaten en zichzelf volledig wijden aan het vinden van werk?

Mijn Antwoord: Nee maar hij moet er wel tijd voor uittrekken om op zoek te gaan naar een baan. Of, wanneer hij een werkloosheidsuitkering ontvangt, dan moet hij, net als iedereen de hele dag werken, nl in Bnei Baruch aan materialen voor verspreiding. Zo zal hij van nut zijn voor anderen.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Kunnen Ons Ontwikkelen Zonder Het Lijden Af Te Wachten
Laitman.com Post: Why Does the Creator Give Us So Much Suffering In This World?
Shamati #4 “What Is the Reason for the Heaviness One Feels when Annulling before the Creator in the Work?
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 4 “Nullifying Our Personal Interests”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed