2009 Is Het Jaar Van De Honger

revivalNieuwsbericht (uit The Independent): “Jaar van de honger: 1.000.000.000 getroffenen”. Een miljard mensen zullen dit jaar honger lijden in de wereld … ondanks twee opeenvolgende record oogsten… De voornaamste reden is dat de hoge voedselprijzen de armen uit de markt wegprijzen.

Mijn Commentaar: Het is duidlelijk dat het probleem niet een gebrek aan voedsel is, maar ons onvermogen om het juist te verdelen. Dit is het resultaat van ons egoïsme, dat ons beheerst en ons niet toestaat om met anderen rekening te houden zoals met onszelf. Precies zo zullen álle problemen van onze tijd ons doen inzien dat ze niet opgelost kunnen worden tenzij we het egoïsme verwerpen.

Er zijn twee manieren om het egoïsme te corrigeren:

• Door middel van het lijden, dat zo vreselijk zal worden dat iemand bereid is om niet langer aan zichzelf te denken, omdat dat lijden veroorzaakt; of

• Door middel van verbinding met anderen, door een band van liefde die boven iemands egoïsme uitgaat, waardoor hem de vreugdevolle vervulling van het gecorrigeerde egoïsme geopenbaard wordt.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: What’s On the Menu for Summer 2009? 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed