Wij Hebben Geen Ogen Nodig Om Te Zien

In the News: The Biggest Physics Experiment to Date, a Black Hole, and the End of the WorldNieuwsbericht (van The New York Times):Blind maar Toch Ziende: Het Onbewuste Visuele Zintuig van de Hersenen“. Een patiënt waarvan de visuele delen van de hersenen vernietigd waren, was in staat om onbewust hindernissen te vermijden en om angstige gezichten te herkennen.

“Je moet het gezien hebben om het te geloven”, zei Beatrice de Gelder, een neurowetenschapper in Harvard en aan de Universiteit van Tilburg in Nederland, die afgelopen Maandag, samen met een internationaal team van hersenonderzoekers een studie over de patiënt publiceerde in het tijdschrift Current Biology. (Een video staat online) Deze studie, waarin uitgebreid beeldvormend materiaal is opgenomen, is de tot nu toe meest overtuigende demonstratie van het zogenaamde blindzien, het aangeboren vermogen om dingen waar te nemen met gebruikmaking van het primitieve, subcorticale – en geheel onbewuste – visuele systeem.

Mijn Commentaar: Zoals ik al eerder zei, voelen en zien we eigenlijk alles binnen onszelf, er is feitelijk niets buiten ons. Dus ook al heeft iemand geen ogen, hij kan toch zien. Waar hebben we dan ogen voor nodig? Om de illusie te hebben dat er iets vóór ons is!

Baal HaSulam schrijft in nr 34 van het “Voorwoord op het Boek van Zohar“:

Neem bijvoorbeeld ons visuele zintuig: wij zien een enorme wereld voor ons. Maar in feite, zien we dat alles alleen maar in ons eigen innerlijk. Met andere woorden, er zit een soort fotografisch apparaat achter in onze hersenen dat alles afbeeldt wat zich aan ons voordoet, en er is niets buiten ons. Bovendien heeft de Schepper onze hersenen toegerust met een soort geslepen spiegel, die alles wat we zien omdraait, opdat we het buiten ons zien, buiten onze hersenen, vóór ons gezicht.

Ondanks het feit dat de dingen die we buiten ons zien niet werkelijk bestaan, moeten we Zijn Voorzienigheid danken voor het maken van die geslepen spiegel in onze hersenen, die ons in staat stelt alles waar te nemen alsof het buiten ons is. Daardoor immers gaf Hij ons de macht om alles met een heldere waarneming en kennis te onderzoeken, en om elk voorwerp inwendig en uitwendig te meten. Anders zouden we het grootste deel van onze kennis en waarneming missen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Eyes Can Hear (and Smell)
Laitman.com: The Mysteries of Our Perception
Laitman.com Post: All the Pictures We See Are Formed Inside Our Brains
Kabbalah, Science and the Meaning of Life: “Patterns of Perception”
icon for podpress  Introduction to Kabbalah [8:49m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: