Wees Niet Verrast Door De Nieuwe “Wij” In Plaats Van “Ik” Houding Van Mensen

musicDit is een brief die ik van mijn studente Tasha heb ontvangen:

Ik heb mijn artikel van uw blog doorgestuurd naar mijn collegae. Daarna kwam er een naar me toe en vroeg: “Denk je echt dat het mogelijk voor mensen om zonder geld te werken, alleen maar uit de goedheid van hun hart?”

Ik antwoordde, “Het zal gebeuren als we geen andere keus hebben: als we onszelf moeten veranderen of omkomen van de honger.” Hij vroeg, “Wanneer zal dat gebeuren?”

Het is heel erg interessant hoe alles verandert. Slechts zes maanden geleden, begon u mensen te vertellen over het idee van het integreren van verschillende processen, in één, iedereen luisterde beleefd naar u en begon daarna te roepen: “Wie zal de leiding hebben”. Maar tegenwoordig – kijk er naar wat er gebeurt! Iedereen wordt vriendelijk en streeft er naar om de eerste te zijn die geïntegreerd en coöperatief is. God behoede dat je een reputatie krijgt dat je niet meewerkt of niet-conform bent – je zal de eerste kandidaat zijn om ontslagen te worden.

Je zou denken dat mensen zouden vasthouden aan alles wat van hen is, met alles wat ze hebben, zonder enige achting voor anderen, maar wat er nu gebeurt is juist het tegenovergesteld: iedereen heeft ontdekt dat niemand zal overleven zonder wederzijdse hulp en steun.

Het systeem lijkt zich uiteindelijk toch zelf te reguleren?

Mijn Antwoord: Wat er gebeurt is dat het verlangen (gevoel) en de gedachte (informatie) nu binnenin een systeem vloeien dat nu wereldwijd is. Het gaat van degenen die bewust zijn van het proces naar iedereen anders toe.

Om deze reden, zonder het te beseffen, beginnen de mensen op nieuwe manieren te denken: Wij in plaats van Ik.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: A World Without Money

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Wees Niet Verrast Door De Nieuwe “Wij” In Plaats Van “Ik” Houding Van Me…  Laitman.nl Artikel: De Crisis Zal Iedereen Schoon […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed