We Kunnen Alleen Samen Uit De Crisis Komen

The Condition of Entering the Upper World Is Mutual GuaranteeVraag: In een van u lessen zei dat Amerika egoïstisch in elkaar zit, om zich meer te verenigen dan andere naties, omdat het uit andere naties bestaat (het is etnisch en cultureel divers) en dat het goed zal komen met de crisis als men zich zou verenigen. Mijn vraag is: spreekt dit niet tegen een of andere ruimte binnen mij in? Een ruimte die egoïstisch het fijn zou vinden om met andere mensen in mijn leven op te schieten?

Mijn Commentaar: Natuurlijk, dit is de manier waarop we onze natuur beginnen te corrigeren: door op zoek te gaan naar een beter egoistisch leven. Gedurende de studie van Kabbalah echter, beginnen we de waarde van het bezitten van een altruïstische houding ten aanzien van anderen te voelen, zijn onafhankelijkheid, grootheid, en de oneindige, eeuwige waarnemingen die erin worden onthuld. En dan ontdekken we hoe we dit moeten verwerven en bewust streven om uit ons egoïsme te komen.

In het Nieuws (vertaald van SvobodaNews): Het Instituut voor Economie bij de Russische Academie voor Wetenschap (IERAS) rapporteert dat Russen te maken hebben met een daling in inkomen. Ze zullen alle banen moeten aannemen, geld besparen, hun professionele kwalificaties verhogen en elkaar steunen. Tijdens deze periode is het van belang om verbonden te blijven met familie en vrienden, omdat mensen gezamenlijk uit deze moeilijke situatie zullen moeten komen.

Mijn Commentaar: Dit verlengde lijden zal mensen dwingen om zich te verenigen – en niet alleen binnen één dezelfde natie, maar alle naties samen. Kabbalah stelt ons in de staat om te begrijpen wat er gebeurt, en mensen zullen ook in staat zijn om snel te begrijpen wat we moeten doen om gelijkheid met de Natuur te bereiken, door middel van de eigenschap van schenking en liefde. Deze eigenschap is het fundament voor overleving in het verenigde systeem van de mensheid.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The World Is Waking Up
Laitman.com Post: What Is Pain, and How Can We Stop Feeling It All the Time?
Kabbalah Today Article: Kabbalah, the Creator and the Unity of Mankind
Humankind vs. Human Kindness
Lesson: “Attaining the Unity of the Universe”

icon for podpress  Unity in Your Language [1:29m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed