Wat Het Wereldwijde Onderwijssysteem De Mensen Moet Leren

The Soul Is the Property of Bestowal, and Until We Develop It, We Remain AnimalsHet wereldwijde onderwijssysteem dient de theorie en de praktijk te bevatten hoe de verborgen wereld te verwerven. Het dient de mensheid te leren over het “verwerven van de waarneming van de werkelijkheid”. Wetenschappers geven dit reeds toe, maar moeten nog volledig het feit begrijpen dat we de omringende werkelijkheid alleen binnen in ons bewustzijn bemerken, en dat we de “objectieve” werkelijkheid niet kunnen waarnemen, ofwel wat voorbij aan de grenzen van ons bewustzijn ligt.

We moeten de theorieën opzij zetten die ervan uitgaan dat het universum buiten de grenzen van ons bewustzijn bestaat. De werkelijkheid bestaat uit onze algemene ervaring, inclusief de wetenschappelijke experimenten, onze gedachten, gevoelens en intuïtie. Daarbij is het zo dat in de mate waarin we ons egoïsme corrigeren, we een nieuwe wereld onthullen binnen in ons gecorrigeerde bewustzijn. Echter bestaat deze nieuwe wereld niet, totdat we het binnenin onthullen.

Eigenlijk is ons bewustzijn een fundamenteel concept, en de moderne wetenschap erkent dit al. We verwerven nooit iets buiten ons bewustzijn om. Dit is wat het principe van “waarnemingszelfvoorziening” ofwel autopoiesis zegt: alles wat we als onze omgeving waarnemen, het hele universum zoals waargenomen door de mens, bestaat alleen in de vorm waarin we het openbaren.

Zelfvoorziening kom niet van de aard van het universum, maar eerder van de aard van onze verworvenheid, onze perceptie. We kunnen er niet aan lijden dat we geen zesde vinger hebben, omdat het voelen van een verlangen de voorbereidende staat is, die aan de onthulling voorafgaat. Het Hoogste Niveau wordt het eerst in ons uitgedrukt, in de vorm van een verlangen ernaar, en daarna wordt Het in ons verlangen geopenbaard.

Astrofysici creëren nieuwe modellen voor een “zelfvoorzienend” universum en beschrijven zijn structuur en functie als zijnde gelijk aan een levend systeem. Ze vinden steeds meer en meer bewijs voor het feit dat het universum leeft en in één geheel verbonden is op al zijn niveaus. Wetenschappers die de evolutie bestuderen zijn het eens dat Aarde gelijk is aan een gigantische levende cel, wegens haar wereldwijde, onderling verbonden systeem op alle niveaus van het bestaan en ontwikkeling.

Echter hebben we nog steeds te maken met het probleem van correctie: het eenvoudig bestuderen en aanvaarden van de feiten betekent niet dat je gecorrigeerd wordt of gelijkvormig wordt aan de Natuur. Om dit te bereiken is het nodig om het volgende niveau van ons bestaan te bestuderen, dat alleen door Kabbalah uitgelegd wordt. Het blijkt dat we te maken hebben met hetzelfde probleem van de verspreiding van Kabbalah in de wereld. Eerst moet het gedaan worden, zonder het als “Kabbalah” te benoemen, en dan geleidelijk, zoals Rambam voorstelt, moeten we de Bron van ware wijsheid openbaren.

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Wat Het Wereldwijde Onderwijssysteem De Mensen Moet Leren Laitman.nl Artikel: Opvoeding Is Het Enige Dat De Wereld Kan Veranderen Laitman.nl Artikel: Wij […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed