Waarom Zijn Er Zoveel Onnodige Boeken?

There Are No Idols In KabbalahIn het Nieuws (uit The New York Times): Het moment, dat er meer mensen zijn die boeken willen schrijven, dan er mensen zijn die ze willen lezen, kan binnenkort komen… het aantal bedrijven die auteurs en fotografen voor publicaties laten betalen groeit snel, in een periode dat de reguliere uitgevers terrein verliezen. Experts zeggen dat op elke duizend titels die in eigen beheer uitgegeven worden, er misschien een of twee zijn die eigenlijk gepubliceerd zouden moeten worden.

Mijn Commentaar: Baal HaSulam, artikel “Tijd om te Handelen“:

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de boekdrukkunst, waren er geen valse boeken, aangezien er geen onverantwoordelijke schrijvers waren, wegens de eenvoudige reden dat een onverantwoordelijk persoon niet beroemd kon zijn. En zelfs als men een dergelijk boek durfde te schrijven, zou geen schrijver het copiëren, aangezien er niemand was die het dure arbeid van de schrijver zou bekostigen.

Echter, sinds de boekdrukkunst populair is geworden, werden boeken goedkoper en werden onverantwoordelijke vertellers van verhalen in staat gesteld om allerlei boeken te publiceren, zij het voor het geld of de roem.

Om deze reden werd de kennis van het publiek erg verdorven. Bovendien, is er een gevoel van minachting voor de boeken: mensen denken dat het vluchtig aanschouwen van een boek in hun vrije tijd, genoeg is om de wijsheid zich eigen te maken.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: A Computer Screen Will Never Replace a Book
Laitman.com Post: Shamati – The Most Valuable Book In the World
icon for podpress  Kabbalah Books [2:59m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: