Uiteindelijk Zullen We Iedereen In De Wereld “Onze Naasten” Noemen

manTwee vragen die ik ontvangen heb over “naasten”:

Vraag: Kan ik over de hele mensheid als onze “naasten” beginnen te denken, in plaats van alleen de Bnei Baruch groep? Misschien zullen onze gedachten dan de wereld veranderen?

Mijn Antwoord: Wat je geschreven hebt is waar: Iedereen in de wereld is onze “naaste”. Echter op dit moment, zijn mijn “naasten” mensen waar ik wederkerig dichter bij kan komen, door middel van ons gemeenschappelijk streven naar het gemeenschappelijke doel. Met andere woorden, dit zijn mijn vrienden in de Kabbalistische groep. Maar geleidelijk zal dit de hele wereld gaan omvatten, in de mate dat dit verlangen in iedereen onthuld wordt.

Vraag: Wat betekent het om voor mijn naaste te bidden als ik degene ben die niet gecorrigeerd is?

Mijn Antwoord: Door voor je naaste te bidden, ontwikkel je jouw verbinding met hem. En in de mate dat jouw gebed oprecht is, zal je je eigen egoïsme onthullen. Als resultaat, zal je gebed omgezet worden naar een smeekbede naar persoonlijke verandering. Dit is de reden waarom het Hebreeuwse woord voor “gebed”, Lehitpalel betekent “jezelf beoordelen”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Hope for Peace
Laitman.com Post: To Pray Means to Judge Yourself
Lesson: “Unconditional Love”
Shamati #103: “Whose Heart Makes Him Willing”
Baal HaSulam Article: “Peace in the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed