Streef Alleen Naar Het Licht, In Alle Situaties

is-correction-possible-without-a-man2Twee vragen die ik ontving over hoe je moet omgaan met emotionele gemoedstoestanden:

Vraag: Als iemand zich in een moeilijke gemoedstoestand bevindt, moet hij zich er dan meer in verdiepen en proberen zich de hele diepte van de pijn te realiseren, of is het beter om er minder aandacht aan te besteden, en zich meer te verdiepen in studie en verspreiding? Ik probeer me aan het laatste te houden, maar is dit niet eigenlijk een wegvluchten van de pijn en van zelfkennis?

Mijn Antwoord: Je moet alleen maar naar het Licht streven, naar een goede toestand, goede gedachten en verlangens. Laat de slechte toestanden zo snel mogelijk achter je. Lijden en zitten te piekeren is zinloos. Wie bezig is met zelfkritiek, is ongelukkig met zichzelf en hij lijdt. Dit is tijdverspilling en het plaatst je lijnrecht tegenover de Schepper. De Schepper voelt alles wat jij in je hart voelt!

Vraag: Tijdens het Congres voelde ik me als iemand die verliefd wordt en ik wilde met heel mijn hart dat ik dit gevoel voor altijd bij me kon dragen. Dit was mijn eerste Congres en de eerste keer dat ik de mensen van Bnei Baruch persoonlijk ontmoette, ofschoon ik daarvoor al drie jaar lang virtueel gestudeerd had. Na zo een hoge stijging, verwacht ik dat de daling heel diep zal zijn. Hoe kan ik daar op een juiste manier mee omgaan?

Mijn Antwoord: Je moet al je moeite en vrije tijd wijden aan het verspreiden van Kabbalah in de wereld. Hierdoor verbind je je met veel mensen, en dit zal je omhoog tillen naar de mate van je inspanningen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Does a Kabbalist Organize His Day?
Laitman.com Post: When In Doubt, Disseminate
Attaining the Worlds Beyond: “Transformation of Our Nature”
Lesson on Shamati #103: “Whose Heart Makes Him Willing”
Shamati #117: “You Labored and Did Not Find, Do Not Believe”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed