Richt Je Op De Hoogste Wereld, Niet Op Hoeveel Geld Je Verdient

moneyEen vraag die ik ontvangen heb: Ik ben een interessant artikel tegengekomen “Het Is Ieder Voor Zich“, waarbij de sfeer op de Wall Street dit jaar beschreven werd. Is het juist om aan te nemen dat het hart van Wall Street, het hart van de Amerikaanse politiek, het hart van de Amerikaanse handel – met deze “ieder voor zich” houding – dat is wat u beschrijft als de complete groei van het egoïsme naar het kritieke punt doe?

Ik werk op Wall Street, maar als een technicus. Moet ik mijn carrière proberen te veranderen, zodat ik niet onderworpen word aan deze bestraffing? Om eerlijk te zijn, lijkt het idee van als arbeider/stratenmaker/timmerman meer in de lijn met de beginselen van Kabbalah dan een carrière op Wall Street.

Mijn Antwoord: Je hebt gelijk: Kabbalisten hadden altijd al voorkeur voor simpelere beroepen, omdat daar werken je hersens vrijmaakt om over de Hoogste Wereld na te denken, in plaats over hoeveel geld je verdient. Echter, als jouw specialisatie technisch is, zou het je spirituele pad niet moeten verstoren. In dit geval maakt het niet uit waar je werkt, zolang je in een legale organisatie werkt. Mijn advies voor je is om je werk te houden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Intention of Attaining the Creator Does Not Conflict With Career
Laitman.com Post: Kabbalah and Choosing a Profession

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed