Ogen Kunnen Horen (En Ruiken)

The Moral Norms of a KabbalistNieuwsbericht (vertaald uit een artikel op chtochto.ru, gebaseerd op het boek Brain Rules): Experimenten in de neurobiologie tonen nu aan dat mensen niet alleen met hun ogen kunnen “horen”, maar dat ze er ook mee kunnen “ruiken”.

Mijn Commentaar: Dit bevestigt wat er geschreven staat in het “Voorwoord op het Boek van Zohar“, dat de dingen die wij waarnemen niet buiten ons bestaan. Onze vijf zintuigen zijn slechts de vijf niveaus (Aviut) van ons gemeenschappelijk verlangen, waaruit Reshimot (informatie, Hitlabshut) voortkomt. De niveaus van verlangen verschillen door de kracht (Aviut) en de kwaliteit (Hitlabshut) ervan, vergelijkbaar met de verschillen tussen de ontwikkelingsniveaus van het minerale, het vegetatieve, het animale, het sprekende en dat van de Schepper.

Wij bestuderen dit alles in Kabbalah, de wetenschap van de waarneming (openbaring) van de werkelijkheid (de Schepper). Per definitie is Kabbalah de methode van het openbaren van de Schepper aan de mens in zijn wereld. Het verklaart dat elk van deze vijf delen bestaat uit alle andere delen. Daarom kan elk van de delen, alle andere delen gedeeltelijk waarnemen, en vice versa. Daarom kan het zijn dat wanneer iemand een van de vijf zintuigen verliest, dit zintuig gedeeltelijk vervangen wordt door de overgebleven zintuigen. Met andere woorden, je kunt “zien, horen, ruiken, proeven, en voelen” met elk van je zintuigen. En deze mogelijkheid is in sommige mensen verder ontwikkeld: Rosa Kuleshova bijvoorbeeld kan gedrukte woorden lezen met haar vingers. Feitelijk konden we deze dingen in het verleden allemaal.

Buiten ons verandert er niets. Wij nemen de voortdurende invloed waar van het Enkelvoudige Licht (de Schepper – het verlangen, dat voortduren op ons is gericht, om ons genot te geven) in onze steeds veranderende verlangens (Reshimot – innerlijke informatie). De Reshimot veroorzaken – binnen ons- het voortdurend veranderende beeld van de “externe” wereld, als filmbeeldjes. De zintuigen die het beeld in ons vormen, bevinden zich binnen ons, en het resulterende plaatje van de wereld is absoluut subjectief.

Daarom kan ik, wanneer ik mij onder de invloed plaats van de juiste omgeving (groep), de innerlijke voorwaarden scheppen die Reshimot in mij doen ontstaan om mij spiritueel te ontwikkelen. Dan zal ik het verlangen voelen om die Reshimot te realiseren door het geven en door de liefde voor anderen, en dan wordt de waarneming van de wereld die in mij ontstaat spiritueel. Zo onthul ik dan de oorzaak en het doel ervan, met andere woorden, ik begin de algemene kracht van de Natuur (de Schepper) waar te nemen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: A Reshimo is One’s Complete Future State
Laitman.com Post: Freedom of Will Lies Only In the Environment
Kabbalah for the Student: “Explanation of the Article, Preface to the Wisdom of Kabbalah”
A Guide To The Hidden Wisdom of Kabbalah: “Lesson 2″
Shamati #82: “All Worlds”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed