Nieuw Wetenschappelijk Onderzoek Ontdenkt Dat Paradoxaal Genoeg, Altruïsten Het Welvarendst Zijn

otrkrovennyi_smech_100In het Nieuws (van Science): Amerikaanse microbiologen hebben een synthetisch microbieel systeem gecreëerd, waarin altruïstische microben, die ten koste van zichzelf, stoffen produceerden die voordelig zijn voor het publiek, desniettemin uiteindelijk het meeste voordeel behalen, ondanks het verliezen van de concurrentie met de egoïstische bacteriën in elke gescheiden populatie. De welvaart van de altruïsten wordt toegeschreven aan het statische effect dat bekend staat als ‘Simpson’s Paradox’.

Mijn Antwoord: Dit vindt plaats op het dierlijke, egoïstische niveau. Dit is niet het altruïsme dat boven het egoïsme zit, maar eentje dat het egoïsme helpt voortbestaan in strijdige situaties.

Het altruïsme waar Kabbalah over spreekt, en het altruïsme dat we dienen te verwerven, ligt boven het egoïsme en gebruikt het egoïsme als de basis. Dit is alleen mogelijk onder de invloed van het Hoogste Licht, en alleen als iemand bewust gebruikt maakt van zijn egoïsme, in plaats van het natuurlijke egoïsme van het dierlijke lichaam.

Het lichaam van een Kabbalist werkt volgens hetzelfde egoïstische principe als het lichaam van ieder dier! De verwarring stamt af van het feit dat alle boeken van de Thora, inclusief Kabbalah, het woord “lichaam” gebruiken om het lichaam van de ziel aan te geven – of met andere woorden, iemands verlangens. Tenslotte, is het verlangen het enige dat geschapen werd; het is de enige materie van de schepping.

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Nieuw Wetenschappelijk Onderzoek Ontdenkt Dat Paradoxaal Genoeg, Altruïsten Het… Laitman.nl Artikel: In De Nieuwe Wereld Zullen We Wedijveren In het Geven Aan Anderen Laitman.nl […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed