Mensen Beseffen Niet Dat We In Een Nieuwe Wereld Leven

Ik voerde twee gesprekken voor het tv programma “Het Vlindereffect”. De onderwerpen waren “Verandering van richting” en “De Nieuwe Wereldorde”. Mijn gesprekspartners waren:

Zalman Shuval, een van de eigenaren van de Bank van Jerusalem en voormalig ambassadeur in de VS;

Avihu Sofer, de manager van onze afdeling publiciteit in de media en op het Wereldwijde web.

zalman-shuval_w

Een gerelateerd nieuwsbericht (van The Financial Times): “De onrust eist effectievere oplossingen”. De enorme reddingsplannen die drie maanden geleden door veel overheden zijn gecoördineerd, waren bedoeld om het vertrouwen te herstellen. Maar regeringen en banken zagen zich gedwongen om op een nieuwe golf van angst te reageren. De Engels-Ierse Bank, die donderdag werd genationaliseerd, en de Commerzbank, die vorige week €10 miljard van de Duitse regering ontving, zijn twee van de instituten die al bijna ten onder gaan, nu de maatregelen die eerst als indrukwekkend werden beschouwd, onvoldoende blijken.

Mijn Commentaar: Nog steeds begrijpt niemand dat we nu in een ander “coördinatensysteem” zitten, waarbij alles op een integrale manier gebeurt. Alleen maatregelen die gericht zijn op geven en op het goede voor allen zullen nu nog werken. Al het andere zal mislukken, misschien niet meteen, maar wel in de naaste toekomst. Wij kunnen niet alles ineens doen, maar geleidelijk moeten we wel leren hoe de nieuwe wereld waarin wij ons nu bevinden, werkt. Maar nu geloven de mensen mij nog niet.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Kabbalah’s Solution to the Financial Crisis Differs from the Common Sense Solution
Laitman.com Post: Talks on Globalization and the Financial Crisis

One Comment

  1. So true. Honesty and everything regeinczod.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed