Maaser Is Een Wet Van De Natuur

aboveVragen die ik over Maaser ontvangen heb:

Vraag: Kunnen we spiritueel vorderen als we geen tiende (Maaser) betalen?

Mijn Antwoord: Nee.

Vraag vervolgd: Ik heb het boek Kabbalah voor de Student gekocht en De Inleiding tot het Boek van Zohar zelf eruit geprint. Wordt dit ook beschouwd als een tiende?

Mijn Antwoord: Nee.

Vraag vervolgd: Wegens de verplichting om een tiende te betalen, zullen veel mensen zich van Kabbalah afkeren en zal dit geen oplossing voor ze zijn. In de eerste instantie wijden ze zich aan Kabbalah toe met al hun verlangen en na een tijd begrijpen ze dat ze Maaser moeten betalen om spiritueel vooruitgang te boeken. Ik vraag me af, of een die persoon al boven de Machsom zit ook verplicht is om Maaser te betalen, om het hele doel te kunnen verwerven?

Mijn Antwoord: Ja.

Vraag vervolgd: Zelfs op de 125e graad van de ladder?

Mijn Antwoord: Ja.

Vraag vervolgd: Maar de armen zullen niet eens een millimeter vooruit kunnen gaan.

Mijn Antwoord: Als ze arm zijn, is hun Maaser in overeenstemming hiermee ook laag.

Vraag vervolgd: Ik ben heel erg teleurgesteld dat men voor spiritualiteit moet betalen. De Maaser moet geschrapt worden omdat het een beperking is, wat betreft het verwerven van de zogenaamde “nieuwe beschaving”.

Mijn Antwoord: Maaser is een wet van de natuur, en niemand kan het schrappen. Je betaalt niemand: je haalt simpelweg dat deel van jezelf af dat onmogelijk te corrigeren valt en geeft het aan de correctie van de wereld door middel van een andere methode. Je verwezenlijkt je eigen Maarser voor verspreiding van Kabbalah om je heen. Je moet erover lezen. Je kan het ook op Google opzoeken.

De Maaser is 10% van je verlangens, die betrekking hebben op Malchut en die je in je eentje niet kan corrigeren. Je kan alleen een tiende van je inkomsten scheiden, die hiermee overeenkomt. Anders zal je ziel niet gecorrigeerd zijn; het wordt echter niet gecorrigeerd door het geld, maar doordat jij het afwijst. Dit is waarom je in staat bent om dit geld uit te geven aan allerlei soorten legen voorwerpen, maar vind je het bijna onmogelijk om het uit te geven aan de Maaser!

Vraag: Ik begrijp dat we 10% van ons netto/bruto inkomen als Maaser moeten betalen. Waar kunnen we dit betalen? Moeten we het maandelijks doen, of kan het ook wekelijks volgens onze betaal cyclus? Zegt u dat als we niet aan Maaser deelnemen, we nog steeds spiritueel zullen vooruit gaan, maar we het geheel zullen vertragen?

Mijn Antwoord: Je kan het antwoord vinden in de vorige posts over dit onderwerp.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How to Calculate the Maaser
icon for podpress  Congress 2008: “Lesson 5” [02:25:51m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed