Hoe Op Reis Te Gaan Naar De “Wereld Aan De Andere Kant”

out-of-bodyIn het Nieuws (van Horizon Research Foundation):Wat Is Een Uittreding?” Een groep Zwitserse artsen heeft de procedure uitgevoerd die vaak uitgevoerd wordt op patiënten met onhandelbare epilepsie. Elektrodes werden in de hersens geïmplanteerd en gebruikt om de verschillende gedeeltes van de hersenen te stimuleren… De patiënt heeft gemeld dat ze “zichzelf van bovenaf, op het bed zag liggen, en dat ze aan het “zweven” was in de buurt van het plafond”.

De Zwitserse doktoren waren in staat om een uittreding in een persoon aan te wakkeren. Dit leek te suggereren dat het gemelde gevoel van het verlaten van het lichaam tijdens een ontmoeting met de dood, simpelweg een illusie kan zijn, geschapen door een abnormale prikkeling van een gedeelte van de hersens dat onder stress verkeerd overslaat.

Mijn Commentaar: Nu kan iedereen zich aanmelden voor een stimulatie van de hersenen om op reis te gaan naar de “wereld aan de andere kant”, misschien kunnen de mensen zelfs kiezen welke avonturen ze willen beleven!

De tijd is gekomen om vaarwel te zeggen aan Raymond Moody’s theorie over het “hiernamaals”, samen met alle andere theorieën door andere onderzoekers, ook al willen we al zo graag aan onze zoete hoop voor de toekomst vasthouden. De tijd is gekomen om de waarheid in te zien: als ons lichaam doodgaat, blijf je achter met dat deel van de “wereld aan de andere kant”, dat je tijdens je leven in dit fysieke leven onthuld hebt.

Een Kabbalistische tekst zegt: “Je zult je wereld zien, terwijl je nog leeft!”. En als je de Hoogste Wereld niet onthult (wat alleen gedaan kan worden door gebruik te maken van Kabbalah), zal je sterven net zoals een dier. Hierna zal je een nieuw (op eiwitten gebaseerd) leven ontvangen – een andere kans om de Hoogste Wereld in tijdens je leven te onthullen. Vandaar het volgende “Als een persoon geen Kabbalah studeert, zal hij wederom terug moeten keren naar deze wereld” – Baal HaSulam, “Inleiding tot het Boek Vruchten der Wijsheid”.

Een persoon is in elk op zicht net een dier, en net zoals met alle dieren is iemands dood het einde! Er is alleen maar één alternatief: om de eigenschap van de Schepper te onthullen, wat liefde voor je naaste is. Door middel van deze eigenschap, is men in staat om het Hoogste Leven te voelen, omdat iemand buiten zichzelf treedt en anderen binnentreedt.

Geen religie belooft dat het “hiernamaals” (verschillend geïnterpreteerd door elke religie) zal komen. Er is geen beloning die op je “daar” wacht voor iets wat je hier doet. We kunnen de hele schepping en de Schepper alleen “hier” in dit leven verwerven.

Om deze reden “Moet de iedere persoon Kabbalah studeren. En zelfs als de persoon alle kneepjes van de Thora geleerd heeft en alle rechtvaardige mensen in de wereld overstijgt, maar geen Kabbalah gestudeerd heeft, zal hij weer naar deze wereld terug moeten keren om Kabbalah te bestuderen”. – Baal HaSulam, “Inleiding tot het Boek Vruchten der Wijsheid”

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Why Do We Have to Keep Coming Back Here?
Laitman.com Post: A Conversation About Love
Kabbalah Today Article: To Be or Not to Be?
Lesson on Baal HaSulam Article: “The Introduction to the Book “From the Mouth of a Wise Man”
Lesson on Article: “Attaining the Unity of the Universe”
icon for podpress  Why Are So Many People Coming to Kabbalah? [07:30m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed