Het Spirituele Pad Gaat Via Dalingen en Stijgingen

wiseTwee vragen die ik ontving over het werken met spirituele dalingen:

Vraag: Soms krijg ik het vreselijke gevoel dat alles wat ik in dit leven bezit (mijn baan, gezin, gezondheid, de wereld waarin ik woon) op het punt staat ineen te storten, en dit gevoel verandert mijn kijk op het leven. Hoe gebruiken we een dergelijk stadium?

Mijn Antwoord: Je moet beginnen te begrijpen dat de geboorte van een nieuw stadium alleen via dit pad van “dalen en stijgen” plaatsvindt.

Vraag: Wat is de betekenis van “dalen om te rijzen”? Wanneer iemand opeens dingen begint te doen die hij eerder nooit gedaan zou hebben, is dat dan een daling?

Mijn Antwoord: Als die persoon in zijn vrij tijd Kabbalah bestudeerde, dan is dit een geval van toegenomen egoïsme. Er staat geschreven: ” Wanneer iemand hoger staat dan anderen, dan is zijn egoïsme groter dan dat van hen.” Dit gaat over “dalen om te rijzen”. Dit is het juiste proces van openbaring van onze natuur! Het voordeel hiervan is dat je een enorm verlangen naar het bereiken van de Schepper nodig hebt, en dat een dergelijk verlangen zo wordt geschapen. Deze periode zal voorbij gaan en zal gevolgd worden door een spiritueel rijzen. Dan komt er weer een volgende daling en zo voort – helemaal tot aan de volledige correctie, het hoogste stadium.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Preface to the Science of Kabbalah. Items 10-12
Laitman.com Post: Redemption Will Come at the Hands of the Creator
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 14 – “Revelation and Concealment/Transforming Egoism to Altruism”
Shamati #6.” What Is Support in the Torah, in the Work”
Free online Kabbalah course

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed