Het Is Normaal Dat Er Obstakels Opduiken Langs Het Spirituele Pad

longerDrie vragen die ik ontvangen heb over verlangens en emotionele reacties:

Vraag: Ik ben verslaafd aan computerspelletjes, maar ik heb u horen zeggen dat we onze verlangens niet moeten onderdrukken. Zal mijn verslaving aan computerspelletjes en TV gecorrigeerd worden door het Licht?

Mijn Antwoord: Alles wat je nodig hebt is om Kabbalah te studeren – lees, beluister en bekijk ons materiaal. De studie zal je corrigeren zonder dat je jezelf hoeft te dwingen. Je moet jezelf dwingen om te studeren en niet lui te zijn, maar probeer je eigenschappen niet te “breken” omdat alleen het Hoogste Licht (Ohr Makif) ze kan corrigeren.

Vraag: Is er een verband tussen Kabbalah studie (de lessen, werk binnen in de groep en verspreiding) en een verhoogd seksueel verlangen?

Mijn Antwoord: Ja, maar probeer dit zoveel mogelijk te negeren. Dit geldt ook voor andere storingen die komen. Richt je alleen op het vorderen in de richting van het doel. Dan zal al het andere gebeuren naar mate het noodzakelijk is. Het is normaal dat er obstakels opduiken langs het spirituele pad en het overkomt iedereen.

Vraag: Waarom stromen er altijd vanzelf ongecontroleerd tranen uit mijn ogen als ik naar de Kabbalistische nummers luister of de animatie films kijk? Mijn hart wordt ook vervuld door het verlangen. Waarom gebeurt dit? Hoe kan dit uitgelegd worden?

Mijn Antwoord: Dit gebeurt uit de vreugde van een ontmoeting met de eeuwigheid en perfectie, en het is een voorproef van de toekomstige vervulling.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: We Cannot Please the Creator Until We Attain the Absolute Pleasure
Laitman.com Post: A Kabbalist Feels the Same Pleasure As the Creator
Laitman.com Post: The Special Power of Kabbalah
Laitman.com Post: Correction Comes Only from Studying In Order to Evoke the Light
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 19 – “Spiritual Levels”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed