Het Is Niet Nodig Om Jezelf Te Bekeren Om Jezelf Te Corrigeren

Moses Decreed That Kabbalah Has to Be Taught for FreeEen vraag die ik ontvangen heb: Ik ben niet Joods, en ik studeer al een aantal jaar Kabbalah. Ik overweeg het om me te bekeren. Echter probeer ik informatie te vinden over het concept van Chasid Omot Olam. Alles wat ik weet, is dat dit een niet-Joods persoon is, die zijn leven leeft volgens de leefregels en met het doel Kabbalah te verspreiden. Klopt dit? Hoe kan ik meer informatie vinden over dit concept?

Mijn Antwoord: Het is niet nodig om jezelf te bekeren. Je moet jezelf corrigeren naar “Je naaste liefhebben als jezelf” en tegenwoordig wordt dit van iedereen geëist. Nationaliteiten en religies zullen verdwijnen en onze wereld zal uit onze waarneming verdwijnen.

Het enige wat zal overblijven is de één gemeenschappelijke ziel, met de Schepper verenigd in een staat van de Wereld van Oneindigheid, net zoals aan het begin van de schepping. Lees de sectie over deze drie staten in Baal HaSulam’s artikel “Inleiding tot het Boek van Zohar“.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Kabbalah’s Model of a New World
Lecture: “Unconditional Love”
Talk: Perception of Reality
Lesson on Shamati #140: “How I Love Thy Law”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed