Helpt De Crisis Ons Om Onze Ziel Open Te Stellen Voor God?

When Will Suffering Disappear?Nieuwsbericht (vertaald van Welt Online): Door de financiële crisis verliezen de mensen hun baan, hun spaargeld en hun huis. Ondertussen zien de religieuze instellingen overal ter wereld een golf van nieuwe gelovigen. Wanneer iemand een grote schok ervaart, opent hij zijn ziel voor God.

Mijn Commentaar: De psychologische steun van “God, van Boven”, de massa’s mensen die erin geloven, en daarnaast de kans om alles wat er gebeurt af te doen als “de wil van God, zijn altijd erg aantrekkelijk geweest voor mensen. Maar de mensen zullen door dit stadium heengaan en hun egoïsme zal het dan ontgroeien. Dan zullen ze ontdekken dat ze hun eigen daden moeten stellen, en dan zullen ze hun haat voor elkaar openbaren, die dodelijk is voor de mensheid. Zij zullen die onder ogen moeten zien, als de belangrijkste oorzaak waardoor dit “leven erger is dan de dood”.

Een beroep doen op God zal niet helpen. Alleen wanneer we erkennen dat het nodig is om onszelf te corrigeren, zullen we onthullen dat God niet onze beden om verbetering van de wereld wil, maar alleen onze beden om correctie.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Why Is the Financial Crisis Bringing More People to Religion?
Laitman.com Post: People Are Beginning to Open Their Eyes
Laitman.com Post: The Conditions for Correcting the Soul

icon for podpress  The Difference Between Kabbalah and Religion [24:58m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed