“Goede Daden” Zullen Ons Niet Van Ons Ego Verlossen

doIn het Nieuws (uit The Financial Times): Denk aan aan het miljard aan de onderkant van onze stoutmoedige nieuwe wereld.” In 1978 stelde de winnaar van de Nobelprijs voor economie, James Tobin, voor, om een kleine belasting van 0,5 % te heffen op het wisselen van vreemde valuta, met het doel speculatie tegen te gaan en om geld te krijgen voor ontwikkeling. Verschillende berekeningen wezen uit dat deze belasting jaarlijks $375 miljard (€298 miljard, ₤253 miljard) kan opbrengen. Zelfs als het maar de helft daarvan zou zijn, is dat bedrag in de orde van grootte van het bedrag dat wereldwijd al besteed had moeten worden aan ontwikkeling. Deze heffing, zelfs als het tot 0,005% wordt teruggebracht, zou de vluchtigheid van de kleine economieën kunnen beperken en zou tegelijk grote sommen geld voor de armen kunnen opbrengen. Bovendien zou het de belastingbetaler niets kosten. Het is een slimme, pijnloze manier om inkomsten en banen te scheppen, en om tevens de armen toegang te geven tot de wereldwijde economie. Net als de Tobin tax, belast hij de consument niet, terwijl hij wel de overproductie van kooldioxide beperkt en de armsten van de wereld helpt.

Mijn Commentaar: Dit voorstel is 30 jaar geleden gedaan, en het is nog steeds niet uitgevoerd (en dat zal ook nooit gebeuren), omdat het tegen onze egoïstische natuur ingaat! En mocht het ooit worden uitgevoerd, dan zal het alleen zijn om de zakken van de organisatoren te vullen.

Wij kunnen er niet omheen dat we ons egoïsme moeten corrigeren. Geen enkele daad, hoe “goed” ook, zal ons helpen, behalve deze ene – de correctie van onze aard. En daartoe zijn wij trouwens niet in staat. Alleen de studie van Kabbalah zal iedereen corrigeren.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Financial Crisis Is Turning Countries Into Outlaws of the Global Government
Laitman.com Post: The Present Crisis Is a Crisis of People’s Trust in the Egoistic System of Relationships

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed