Geld Is De Kern Van Het Israëlisch Palestijnse Conflict

moneyVragen die ik ontvangen heb over het Israëlisch Palestijnse conflict:

Vraag: Waarom heeft Israël juist deze tijd gekozen om een oorlog te beginnen?

Mijn Antwoord: De oorlog in Gaza begon wegens de dalende olieprijzen. Hamas zou niet bestaan zonder hulp uit Iran, en Iran’s plan is om een Arabische supermacht te worden, wat alleen mogelijk is als olie duur is. Om deze reden, beval Iran Hamas om een oorlog te beginnen opdat de olieprijzen zouden stijgen.

Vraag: Hoe is het mogelijk om rond te komen zonder de tunnels die gebruikt worden voor het aanleveren van goederen?

Mijn Antwoord: Er zijn meer dan 1500 tunnels tussen Egypte en Gaza, en deze tunnels zijn het fundament van de socio-economische macht van Hamas. Hamas bouwt deze tunnels en verkoopt ze voor $ 170.000 per tunnel. Hamas ontvangt ook $ 16.000 voor het geven van de toestemming voor het graven van een tunnel. Bovendien worden de goederen die door deze tunnels afgeleverd worden, aangeslagen door Hamas, wat voor miljoenen dollars winst zorgt.

Dit is de reden waarom Hamas op deze manier reageerde toen zijn “economie” stil werd gelegd. Er zij hebben geen andere mogelijkheid om in Gaza winst te maken. De oplossing ligt in het vervangen van een terroristenregering door een vredige regering, die een economie zal op beginnen te bouwen en in zijn eigen levensonderhoud voorzien.

Vraag: Als de levensstandaard van de inwoners van Gaza verbetert, zal het terrorisme verdwijnen?

Mijn Antwoord: Elke normale overheid zorgt voor haar burgers en probeert ze te voorzien in werkgelegenheid, zekerheid en nationale veiligheid. Een terroristische overheid, aan de andere kant, probeert haar burgers van al deze te beroven, met het doel om humanitaire hulp te ontvangen en het vervolgens te distribueren door het te verkopen. Dus des te armer de natie is, des te beter het is voor een terroristische overheid, omdat mensen minder nadenken en overal mee akkoord zullen gaan. Dit is de reden waarom de Hamas overheid geen bomkelders gebouwd heeft in Gaze en waarom de Palestijnse terroristen altijd de burgers als een menselijk schild gebruiken tijdens de beschietingen.

Vraag: Maar kan de internationale gemeenschap de orde niet herstellen?

Mijn Antwoord: Niemand is hierin geïnteresseerd; iedereen profiteert er van. Als men zich dus tegen de terroristen verzet, doen ze een beroep op de internationale gemeenschap, en gillen ze: “Kijk! Zij vielen ons aan!”.

Vraag: Maar is het niet de missie van de VN om vrede in de wereld te brengen?

Mijn Antwoord: De Verenigde Naties profiteren van de tragedies van de wereld. De medewerkers van de VN bekleden hun zakken met het geld dat “aan hun handen blijft kleven” tijdens de distributie van middelen. Dit is de reden waarom ze er belang bij hebben om het conflict door te laten duren en dat Gaza verarmd blijft, met het doel om van de middelen te stelen die door hun organisaties vrijgegeven worden.

Zoals we kunnen is, is het geld de kern van het hele conflict, en dit is waarom de huidige globale crisis van de economische aard is. Dit is precies het soort crisis dat het vermogen heeft de hele wereld te veranderen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Do You Get the Wolf, Goat and Cabbage Across the River? (How Do You Solve the Global Crisis?)
Laitman.com Post: We Are Standing at the Threshold of an Extraordinary Discovery
Kabbalah Today Article: The Financial Crisis: Diagnosis and Cure
Fighting Terror the Right Way
From Chaos to Harmony: “The Crisis as an Opportunity to Restore Balance”

icon for podpress  Fixing the Middle East Crisis [04:53m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed