Egoïsme Kan Ons Dwingen Om Uit Te Sterven

g20In het Nieuws (van The Associated Press): Groep van 6 arrestanten in de zaak van de brandstichting in het westen van Arizona bestaat uit 4 brandweerlui“. Vier brandweermannen en twee anderen werden gearresteerd wegens verdenking van stichting van 15 tot 20 branden in westelijk Arizona, met het doel winst te maken door het doven van de vlammen die ze zelf hebben aangestoken, zeggen de autoriteiten.

Mijn Commentaar: Egoïsme kan mensen dwingen om anderen op allerlei manieren te schaden, met het oog op hun eigen voordeel. Hetzelfde kan gezegd worden over artsen en anderen die e-nummers, nutteloze en schadelijke drugs en dergelijke produceren. Onze maatschappij is op die manier opgebouwd, om de mensen op alle mogelijke manieren te gebruiken. In plaats van “Alles voor het volk, alles voor hun voordeel”, is dat wat we hebben “Alles voor iemands profijt, alles om de mensen te schaden” en dit schaadt iedereen, degenen die het doen en degenen wie ze het aandoen.

In het Nieuws (van Max Planck Instituut voor Demografisch Onderzoek, Rostock, Duitsland):Bedreigt de aanhoudende verslechtering in vruchtbaarheid de toekomst van de Europese volkeren?“. Drie gestileerde demografische feiten worden door veel Europeanen als vanzelfsprekend genomen: Ten eerste, zijn de Europese geboortecijfers erg laag en zijn ze verder aan het zakken. Ten tweede, zal de lage vruchtbaarheid van dit moment later leiden tot een snelle vergrijzing en afname van de bevolking in de toekomst. Derde, zijn deze trends op lange termijn niet vol te houden…

isschien heeft niemand de angsten van een krimpend Europa op een beknoptere manier samengevat dan de Paus Benedictus XVI: “… het probleem in Europa, die geen kinderen lijkt te willen, heeft mijn ziel doordrongen. Voor vreemdelingen lijkt deze Europa vermoeid, en lijkt het de geschiedenis te willen verlaten” – Vaticaan, 2006.

Mijn Commentaar: Egoïsme heeft niemand nodig; het wil zich speciaal en uniek voelen. Hetzelfde zal gebeuren in alle landen, naar mate het egoïsme van de bevolking zich ontwikkelt. Maar het verschijnen van de eigenschap van schenking en liefde in mensen, zal ze op een natuurlijke manier doen verlangen om kinderen te hebben, om hun soort voort te zetten.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: What Awaits Humankind: Extinction or Prosperity?
Laitman.com Post: We Were Created as Parts of One Whole
Laitman.com Post: A Spiritual Revolution Is Inevitable
Baal HaSulam Article: “Peace In the World”

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Egoïsme Kan Ons Dwingen Om Uit Te Sterven Laitman.nl Artikel: De Wereldwijde Crisis Heeft Vele […]

  2. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: De Crisis Is Een Negatieve Openbaring Van De Spiritualiteit Laitman.nl Artikel: Oneerlijk Zaken Doen Is Een Beetje Als Geroosterde Lam – Je Kunt Het Niet Alleen Opeten Maar Je Kunt Het Ook Aan Niemand Anders Geven Laitman.nl Artikel: Eerlijke Handel Brengt De Grootste Winst Laitman.nl Artikel: Egoïsme Kan Ons Dwingen Om Uit Te Sterven […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed