Eenzaamheid Is Ongezond

the-condition-of-entering-the-upper-world-is-mutual-guaranteeIn het Nieuws (van Mail Online):Deskundigen waarschuwen dat eenzaamheid even ongezond is als roken of zwaarlijvigheid.” Je eenzaam voelen kan je bloeddruk verhogen, spanning veroorzaken, en het risico op depressie vergroten. De psycholoog John Cacioppo raadt de eenzame mens aan om te proberen vrienden te maken. “Eenzame mensen voelen een honger. De oplossing ligt niet in gevoed worden, maar in het koken voor anderen en het samen met anderen genieten van de maaltijd.”

Mijn Commentaar: De enige manier waarop een organisme gezond kan zijn, is in een harmonieus verband met alle “bouwelementen” ervan. En zo is het ook met mensen: wanneer we ons door middel van een wederzijdse garantie met elkaar verbinden, dan openbaren we het Hoogste Leven, het waarnemen van de eeuwigheid, en de volmaaktheid die zich toont in onze verbintenis.

De huidige crisis is een teken dat wij in een overgang zitten van een situatie waarin onze zielen door egoïsme van elkaar gescheiden zijn, naar een situatie waarin onze zielen verenigd zijn. Wanneer wij ons verenigen dan openbaren wij het Hoogste Leven binnen die eenheid.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Source of Happiness
Laitman.com Post: Humanity Is One Integral, Interconnected Organism
Kabbalah Today Article: How to Catch a Case of “Happy”
Baal HaSulam Article: “The Arvut (Mutual Guarantee)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed