Eenheid Geschiedt Door Middel Van Onze Ziel, Niet Het Lichaam

Mutual Guarantee in a Virtual GroupEen vraag die ik ontvangen heb: Ik geloof in één hart en één wereld. Ik geloof dat God natuur is, de energie om ons heen. De energie bestuurt ons en geeft ons informatie, en we hebben weinig vrije keus. En ik houd ervan op die manier, ik aanvaard het met mijn heel hart.

Maar ik begrijp de verdeling tussen de mannen en vrouwen tijdens het Congres niet. En de Kippah (keppeltje)? Dienen we niet bevrijd te zijn van religie en als één hart te zijn? Zielen hebben geen geslacht, en de Kippahs staan voor een religieuze verdeling.

Mijn Antwoord: De aanwezigheid van de vrouwen beïnvloedt de mannelijke hormonen, en leidt ze dus af van de goede intentie. Dit is waarom ons voorkeur er vanuit gaat om apart te studeren. De eenheid dient door middel van zielen te gebeuren, niet lichamen. Bovendien, dient eenheid te geschieden volgens een geschikt schema, die duidelijk is aan degenen die de structuur van de gemeenschappelijke ziel bestuderen.

De Kippah en alle andere externe attributen zijn niet vereist. De Kippah wordt alleen door de Joden gedragen, en het enige doel hiervan is om te laten zien dat ze Kabbalah van zijn bron hebben ontvangen. Tenslotte werd Kabbalah 4.500 jaar lang doorgegeven binnen de Joodse natie. Uiteraard is er absoluut geen behoefte aan Kippah of het nahouden van andere rituelen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Men, Women, and Love… for One’s Neighbor
Laitman.com Post: Women Should Recognize Opportunities and Stop Blaming Men for Everything
Laitman.com Post: Kabbalah Is Taught By Men Because Zeir Anpin Corrects Malchut
Laitman.com Post: Do Women Need to Attend Congresses?
Laitman.com Post: In the Spiritual World, Men’s and Women’s Souls Connect Like a Husband and Wife In This World
Kabbalah Today Article: Connecting the Dots (the Kabbalistic Version)
Kabbalah Today Article: Floating in a Sea of Information

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed