Een Crisis Van Deze Dimensie Heeft Nog Nooit Plaats Gevonden

A Question Is the Sensation of an Empty DesireIn het Nieuws (uit The Wall Street Journal):Zijn Rijk In Duigen, Duitse Miljardair Pleegt Zelfmoord“. Adolf Merckle, een van de rijkste mannen in Duitsland heeft zelfmoord gepleegd. Dhr. Merckle’s lichaam werd in de buurt van het spoor ontdekt… in een zeldzaam interview van een aantal maanden geleden, vertelde Dhr. Merckle tegen de Duitse blad Frankfurter Allgemeine Zeitung, dat hij vele “zogenaamde beleggingsbeurs instortingen” overleefd heeft, maar dat hij “een banken- en financiële crisis van deze dimensie niet kon berekenen”.

Mijn Commentaar: Hij heeft gelijk: een crisis zoals deze heeft nog nooit plaats gevonden in de menselijke geschiedenis, omdat de huidige crisis een “kwalitatieve” crisis is. Het werd veroorzaakt door de tegenstelling van de menselijke maatschappij met de Natuur. De maatschappij is wereldwijd geworden en onderling verbonden als een “klein dorpje”, waar iedereen volkomen onderling afhankelijk is (“Het Vlinder Effect”). Echter, vernietigt onze wederzijdse egoïstische haat alle verbindingen. Het gevolg van de gebroken verbindingen in een enkel systeem manifesteert zich als een crisis in het systeem – een crisis op alle gebieden van onze activiteiten.

Deze crisis zal niet eindigen totdat we een oplossing vinden – een manier om samen te zijn, verenigd door verbanden van schenking en liefde. Dit is wat van ons gevraagd wordt door het systeem waar we ons in bevinden. We kunnen de gesloten verbindingen niet ontsnappen. We zullen de regel moeten gehoorzamen “Heb je naaste lief als jezelf”. We kunnen dit doen door middel van het lijden (zoals we altijd al gedaan hebben) of door het verwezenlijken wat nodig is (de methode van Kabbalah). De keuze ligt aan ons.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: People Don’t Realize That We Are Living In a New World
A Conversation about the World Crisis
Article: “The Law of Love”
Kabbalah for the Student: “What Does Love Thy Friend As Thyself Give Us?”
Baal HaSulam Article: “Introduction to the Book, The Tree of Life”, Item 4
icon for podpress  Two Paths [24:41m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed