Economen Zijn Pessimistisch Over De Crisis

aboutIn het Nieuws (vertaald van NEWSru.com): Economen geloven dat het ergste nog moet komen. Professor Economie aan NYU, N. Rubini zei: “Mijn schatting van de verliezen geleden door de Amerikaanse banken bedraagt 3.7 biljoen. De wereldwijde recessie zal omslaan naar aan lange termijn depressie, die vele jaren zal duren, indien we de juiste maatregelen niet treffen.”

Het beleid dat de wisselkoersen vaststelt in Rusland, Kazakhstan, de Baltische State, Bulgarije en Roemenië zal getroffen worden door een valuta crisis. Rusland had de “roebel niet moeten verdedigen”.

De Hoofdeconoom van de Organisatie Economische Samenwerking en Ontwikkeling, Klaus Schmidt-Gebel zei: “De val van de BBP in de wereld zal doorgaan in 2009 en zelfs in 2010.” De President van het Internationaal Instituut voor Vrijheid en Democratie, Hernando de Soto, zei: “De huidige crisis is een crisis van vertrouwen. We vertrouwen niemand op de markt”.

Overheden die de markt volstoppen met toegevoegde liquiditeit of belasting prikkels geven aan de economie, houden geen rekening met de oorzaak van de crisis.

Hoofd van PIMCO, Richard Klarid zei: “In Washington geloven ze dat dit een liquiditeitscrisis is, en blijven nieuw geld gieten in de markt. Maar dit is geen liquiditeitscrisis. Dit is een crisis van ontoereikendheid, en het is veel moeilijker om op te lossen.”

Mijn Commentaar: Mensen beginnen geleidelijk te begrijpen dat de oorzaak voor onze problemen niet de economie is, maar het vertrouwen tussen de mensen. Naar mate de crisis door blijft groeien, zullen de mensen hun ogen openen en zullen beginnen elkaar te behandelen volgens de wetten van “een klein dorpje”. In het begin zal dit kunstmatig zijn, maar later zal het natuurlijk worden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Present Crisis Is a Crisis of People’s Trust in the Egoistic System of Relationships

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed