De Spirituele Betekenis Van Namen En Titels

titlesEen vraag die ik ontving: In een van uw boeken schreef u dat Mozes (Moshe in het Hebreeuws – om er uit te halen) eindigt met de letter Hey, en dat het woord Moshech eindigt met de letter Kaf. Vanuit een linguïstisch standpunt gezien stemmen de wortels dus niet overeen.

Mijn Antwoord: Hij kreeg zijn naam van Batia, de dochter van de Farao, die hem in de rivier de Nijl vond en hem eruit haalde. Daarom noemde zij hem Moshe. Zo staat het in de Bijbel. Maar daarnaast zijn er nog andere betekenissen met de namen verbonden. In wezen verwijzen ze naar de daden van een persoon en naar zijn voorbestemming.

Baal HaSulam schrijft: “De olijfberg (Har HaZeitim) heeft zijn naam misschien niet gekregen van Kabbalisten, maar van gewone mensen die zagen dat die berg geschikt was voor de aanplant van olijfbomen. Toch correspondeert deze naam met de innerlijke, spirituele betekenis van die plek, en dit komt doordat de hele natuur zó geopenbaard wordt dat mensen spreken en handelen zonder te begrijpen wat hen beweegt.”

Verwante Materialen (Engels):
Kabbalah Today Article: What’s In a Name?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed