De Oplossing Voor De Wereld Crisis Kan Niet Gevonden Worden Zonder Kabbalah

withoutEen vraag die ik ontvangen heb: U nam vroeger deel aan vele internationale congressen, maar u bent ermee opgehouden. Waarom? Is dit geen goede manier om Kabbalah te verspreiden? Hoe kunt u dit opgeven?

Mijn Antwoord: We hebben te maken met wereldwijde problemen: een verstoring van het klimaat, massahonger, uitbraken van epidemieën, de dreiging van een nucleaire oorlog, gevechten over olie of water, religieuze oorlogen en terrorisme, vervuiling van het milieu en dergelijke. Met andere woorden, de crisis begint alles te omvatten, dat we het ons niet meer kunnen veroorloven om het te negeren. We zijn verplicht om de situatie te veranderen voordat we het moeten “oplossen” door middel van dramatische militaire maatregelen.

De weg uit de crisis is veel eenvoudiger dan we denken. Eerst dacht ik dat het mogelijk zou zijn door wetenschappers, zoals sociologen, politici, zakenmensen, economen en andere gerenommeerde mensen, die zich verantwoordelijk voelen voor wat er in de wereld gebeurt, bijeen te verzamelen. Ik dacht dat deze mensen samen zouden kunnen komen in een groot Forum dat het huidige probleem zou oplossen, en het Forum dat in het algemeen altijd actief is.

Echter, is het probleem dat de deelnemers uiteindelijk tot de conclusie zullen moeten komen dat de wetenschap de ware oplossing niet begrijpt, noch de middelen bezit om het toe te passen! En door dit te doen, zouden ze hun eigen belang te niet moeten doen. Maar het persoonlijke egoïsme van de mensen staat ze nog niet toe om het te overwinnen. Het lijden is nog steeds onvoldoende en de verlangens naar eer en roem is nog steeds veel te groot in de mensen.

Dit is de reden waarom ik ermee ben opgehouden deel te nemen aan internationale samenkomsten (zoals in Arosa, Zwitserland; Tokyo, Japan; Düsseldörf, Duitsland, Monterrey, Mexico etc.) Ik zag ook dat ik niet als een afgevaardigde van Kabbalah kan spreken tijdens deze fora, omdat ik door het spreken als een Kabbalist, onmiddellijk de wetenschappers van dit idee afstoot, nog voordat ze de essentie hebben begrepen. De vooropgezette noties van de mensen en de incorrecte zienswijzen van Kabbalah zijn nog steeds veel te groot.

Ik hoop dat de wijde verspreiding van het Kabbalistische idee, in het bijzonder door middel van de massa, door middel van de omgeving die elke persoon omringt, geleidelijk tot gevolg zal hebben dat de houding van de mensen ten aanzien van Kabbalah zal veranderen. Ze zullen beseffen dat Kabbalah de initiële, oude bron is van alle wetenschap en filosofie. Zonder het feit te onthullen dat de oplossing uit Kabbalah afkomstig is, zullen we niet in staat zijn om de oplossing voor de crisis volledig of correct uit te leggen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Crisis Is a Step Toward Eternal Harmony
icon for podpress  Transforming Ourselves, Transforming the World [9:38m]:  | Download
icon for podpress  Table of Free Voices [7:53m]: | Download

Nederlands:
Laitman.nl Post: De Crisis Is Een Stap In De Richting Van De Eeuwige Harmonie

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Oplossing Voor De Wereld Crisis Kan Niet Gevonden Worden Zonder Kabbalah Laitman.nl Artikel: Het Actieve Deel Van De Mensheid Moet Zich […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Oplossing Voor De Wereld Crisis Kan Niet Gevonden Worden Zonder Kabbalah Laitman.com Post: Crisis and Resolution Laitman.com Post: Hope for […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed