De Mogelijkheden Voor Onze Ontwikkeling: Oorlog Of Een Vredige Overgang

war2Drie vragen die ik ontvangen heb over het verenigen met anderen:

Vraag: Hoe helpt het werken aan verspreiding en het deelnemen aan de virtuele groep mij de Schepper rechtvaardigen? Wat als ik überhaupt niet werk?

Mijn Antwoord: De Schepper heeft je niet alleen maar omdat Zijn taak is, om alle zielen tot vereniging in de gemeenschappelijke ziel van Adam te brengen. Zonder jezelf met anderen te verenigen, zal je niet in staat zijn om de Schepper te onthullen. Je zal simpelweg niet in staat zijn om de juiste richting te vinden.

Vraag: Hoe kan ik mijn groep vinden? Met wie moet ik contact opnemen?

Mijn Antwoord: Breng een bezoek aan onze website en ga naar “Contact“. Of kijk op de interactieve map, om een groep in jouw regio te vinden.

Vraag: Wat zal er gebeuren als we niet in staat zijn om ons te verenigen?

Mijn Antwoord: Dit is onmogelijk, omdat onze eenheid vanaf het begin af aan door de Natuur gepland is, en moet daarom werkelijkheid worden. We zullen verplicht zijn om de volledig wederzijdse verbinding met elkaar te verwerven, om één te zijn – volkomen verenigd in harmonie en liefde, zoals het elk integraal systeem baat. De enige vraag is, hoeveel meer lijden zullen we door moeten maken, om dit te beseffen en in te zien dat dit de enige uitweg van de crisis is.

Volgende twee situaties zijn denkbaar:

1. Ongewenst: Mensen zullen zien dat er geen rationele oplossing is voor de crisis en dat alles uit elkaar valt: werkloosheid, totale waardeverlies van geld, volledige vernietiging van de economische relaties, verlamming van de gehele industrie, een einde van de basisdiensten voor de bevolking en de bevoorrading van de noodzakelijke middelen – net zoals in Hollywood horror films over de toekomst. Onder de druk van wanhoop, angst voor moord, bloedbaden en rebellie, zullen de autoriteiten vinden dat ze alle controle over de situatie verloren zijn en zullen ze een oorlog beginnen. Ze zullen denken dat dit de oplossing is voor het probleem, een kans om het systeem onder controle te krijgen, om mensen en middelen te mobiliseren. Het maakt niet uit wie de oorlog zal beginnen, maar alle overheden zullen er voor zijn.

2. Gewenst: Het is mogelijk dat we in staat zullen zijn om tijdig een uitleg te geven. En als toevoeging hierop, zullen de mensen in staat zijn om te begrijpen door middel van onze gedachten die al “in de lucht” zijn, dat de crisistoestand een vooropgezet, rationeel en gewenst onderdeel is van de plan van de Natuur (de Schepper) en dat er een uitweg is. Er is een manier om vrijheid te vinden boven alle begrenzingen en leegte van onze wereld, om een eeuwig en perfect leven te vinden boven ons egoïsme, die de enige bron is van al het kwaad. Dan in plaats van het waarnemen van de wereld “binnen ons in, egoïstisch” zullen we het beginnen waar te nemen door middel van de eigenschappen van liefde en schenking “voorbij aan ons”. Dan zullen we de Hoogste Wereld voelen, het andere deel van ons universum, die tot nu toe voor ons verborgen was, omdat we alles “voor onszelf” wensten te ontvangen en om deze reden niet wisten “waar we vandaan komen”, “waar we voor leven”, “waar we naar toe gaan als we deze wereld verlagen”. We namen alleen het deel van ons eigen bestaan waar.

In elk geval, zij het na de oorlogen of na een vredige overgang, zullen we de eigenschap van schenking en liefde verwerven, de eigenschap van het integrale systeem, waarin “alle mensen één familie zijn”. We zullen dan gelijk worden aan de Schepper, door samensmelting en gelijkheid van vorm met Hem. Dit is de enige eeuwige staat, omdat alle andere staten imperfect zijn, en er alleen maar naar toe leiden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman. com Post: We Must Only Unite Our Points In the Heart
Laitman.com Post: The Group Is the Place for Discerning All Your Spiritual Questions
Rabash Article from Book of Shlavey HaSulam: The Importance of the Association
Rabash Article from Book of Shlavey HaSulam: The Importance of the Association (2)
Rabash Article from Book of Shlavey HaSulam: The Purpose of the Association
Rabash Article from Book of Shlavey HaSulam: The Purpose of the Association (2)
Baal HaSulam Article: Thou Hast Hemmed Me In Behind and Before

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed