De Globale Crisis Zijn De Persweeën Van De Nieuwe Wereld

Contradictions Bring UnderstandingOnze wereld zit aan het einde van zijn intra-uteriene ontwikkeling. De huidige crisis is net zoals persweeën – de laatste stadia van onze egoïstische ontwikkeling. En de manier om uit deze toestand te komen is de geboorte.

Baal HaSulam legt uit dat “uittocht uit Egypte” een spirituele geboorte is. De hele mensheid is nu zijn ontwikkeling als embryo aan het voltooien, de globale crisis zijn de persweeën die voorafgaan aan de spirituele geboorte van de mensheid. Deze persweeën kunnen een lange tijd duren, net zoals in onze wereld gebeurt als de weeën opeens ophouden, terugkomen, afnemen en daarna weer toenemen.

Om deze reden kunnen we niet ontspannen, als de crisis opeens afneemt en een tijd stabiliseert, alsof dingen teruggaan naar de gewone orde van de dag. Iedereen kan dan de Kabbalisten uitlachen, en zeggen: “Waarom wilden jullie ons bang maken door te zeggen dat er iets ernstigs ging gebeuren en dat dit voor altijd zal duren totdat we ons egoïsme verwerpen? Nu keert alles weer terug naar normaal en we zijn terug om het leven te vieren!”. Het feit is, dat we geduldig dienen te zijn, omdat de tweede en derde golf onderweg zijn, net zoals samentrekkingen van de baarmoeder, die daarna in een bevalling zullen resulteren – onze uittocht uit ons egoïsme en intocht in de eigenschap van schenking.

Echter, zouden we de duur van deze pijn zoveel mogelijk willen verkorten, zodat de geboorte zo snel mogelijk, of het liefst onmiddellijk, plaats vindt – in één keer persen. Dit is mogelijk; de tijd tussen de weeën door kan aanzienlijk verkort worden, zowel als het aantal samentrekkingen. Dit is hoe we het proces van de bevalling kunnen versnellen.

Een baby wordt geboren als de weeën zodanig versnellen, dat ze samenkomen in een contractie, in plaats van achter elkaar komen. Ze komen niet meer bij beetjes, maar worden samengevoegd in één poging. Laten we deze bevalling dus snel gebeuren, omdat het een naar proces is en de beste manier om er doorheen te gaan is in één keer – tijdens de huidige crisis, in plaats van de steeds terugkerende crises.

Dit is de wijze waarop het spirituele proces werkt. Bij een spirituele geboorte, geven de weeën aan dat de bevalling al gaande is. Het is niet zoals in onze stoffelijke wereld, die door het egoïsme verdorven is, waar een vrouw zelfs een maand voor de bevalling al de weeën kan voelen. In een gecorrigeerd spiritueel object, concentreren de weeën zich snel om het embryo heen en duwen het naar buiten. De pijn van de weeën heeft de bedoeling de “deuren” te openen, waardoor de pasgeborene de nieuwe wereld zal binnentreden.

(Een citaat uit de les van 29.01.2009, vanaf 34:08 – 37:59)

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How to Reveal the Secret of All Secrets
Laitman.com Post: Babies – Physical and Spiritual
Laitman.com Post: The Book of Zohar. Chapter “Flower Buds” (Items 4-6)
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 22. “Spiritual Development”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed