De G-20 Zal De Crisis Niet Oplossen

special1In het Nieuws (van The Earth Times): Tsjechische President Vaclav Klaus, wiens land op het moment het presidentschap van de EU in handen houdt, werd door een Frans blad geciteerd, toen hij de 27e Europese Unie vergeleek met de voormalige Sovjet Unie. “Een ding is zeker, net zoals het geval was in de Sovjet Unie, hele belangrijke beslissingen worden niet genomen in de landen waar ze betrekking op hebben”. Klaus zei dat hij hoopte dat er nooit één enkele Europese superstaat zou zijn, dat het doel is van wat hij als “Euronihilisten” beschreef.

Klaus zei dat de komende G20 Summit in Londen een slecht idee was. “De crisis is een economisch fenomeen, met zijn eigen interne dynamiek”, zei hij, “Het is verkeerd om de wereld te willen veranderen om het op te lossen… Ik denk niet dat je een oplossing kan vinden door een samenkomst van de 20 leiders te organiseren”.

Mijn Commentaar: Het feit dat mensen de “Europese Unie” bekritiseren laat zien dat ze naar echte integratie verlangen. Velen beginnen reeds te begrijpen dat de veranderingen gemaakt moeten worden in de menselijke samenleving, en dat ze niet politiek of economisch moeten zijn, maar zuiver sociaal.

We moeten beginnen door te beseffen dat onze aard egoïstisch is en dat het kwaadaardig is. De volgende fase zal zijn om onze aard te corrigeren, door er bovenuit te stijgen: “zich verwijderen van het kwaad” en “goed doen”. Echter, kan dit alleen bereikt worden door middel van de kracht van correctie, die ons beïnvloedt als we het systeem van de werelden bestuderen, die aan ons geopenbaard wordt door Kabbalah. In feite is zelfs “de herkenning van het kwaad” onmogelijk zonder Kabbalah te bestuderen, omdat we anders alleen ons eigen, inherente kwaad zullen onthullen, in plaats het kwaad dat inherent is aan het hele systeem.

Inderdaad, we moeten dit kwaad openbaren, dat ons verhindert om ons te verenigen. We moeten beseffen dat dit het echte kwaad is, in plaats van al die dingen waar we last van hebben. In het kort, in de toekomst zal de G-20, de structuur en het systeem van de wereld, zoals uitgelegd door Kabbalah moeten bestuderen. Alleen dan zullen ze de juiste oplossing voor de crisis vinden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Analysis of the Declaration of the G-20 Summit In Washington DC
Laitman.com Post: It’s Time for the European Union to Wake Up and Unite
Laitman.com Post: Why Don’t Kabbalists Enter the Political Arena?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed