De Financiële Crisis Maakt Ons Wijzer

wiserIn het Nieuws (van The American Prospect): Gezinnen hebben in de laatste 30 jaar om de volgende redenen excessieve uitgaven gedaan :
– vrouwen gingen betaald werken;
– iedereen ging langere dagen draaien;
– daarna, toen deze tactieken het begaven, verzonk men steeds dieper in de schuld.

Maar nu kunnen families geen langere dagen meer draaien, en zullen niet meer in staat om zoveel meer te lenen. Amerikanen ontdekken nu dat ze verrassend goed kunnen voortleven zonder het kopen van overbodige dingen die ze in de eerste instantie ook niet nodig hadden. Wat we het meest missen, of dreigen te verliezen, zijn dingen die we gemeenschappelijk gebruiken – schone lucht, schoon water, openbare parken, goede scholen , openbaar vervoer en sociale zekerheidsnet die degene die vallen kan opvangen.

Mijn Commentaar: Dit is een voorbeeld hoe een klein beetje lijden mensen wijzer maakt. Echter, naast het tevreden zijn met alleen de noodzakelijke middelen, moeten we nog steeds de innerlijke eigenschappen van liefde en schenking voor anderen ontwikkelen. Maar dit zijn de opvolgende stadia, die alleen zullen komen na het opvolgende lijden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com: As a Result of the Crisis, Only the Necessities Will Remain
Laitman.com Post: We Are Standing at the Threshold of an Extraordinary Discovery
Article: “One Law”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: