De Evolutie Van Ecosystemen Gehoorzaamt Aan De “Wet Van De Zwakste”, En Wij Moeten Dat Ook Doen

munichIn het nieuws (uit LMU): Onderzoekers van de “Wet van de Zwakste” aan de LMU (Universiteit van München) hebben nu een simulatie gemaakt van het verloop van een cyclische overlevingswedloop tussen drie soorten. “In dit soort cyclische gebeurtenissen blijkt, haast zonder uitzondering, de zwakste de winnaar te zijn”, meldt Professor Erwin Frey, die het onderzoek leidde. Deze “wet van de zwakste” werkte zelfs daar waar het verschil tussen de twee concurrerende soorten minimaal was. “In feite, leverden de experimenten die enkele jaren geleden werden uitgevoerd met kolonies bacteriën één duidelijk resultaat op: De zwakste van de drie soorten kwam als winnaar uit de strijd”, zei Professor Frey.

Mijn Commentaar: Met deze voorbeelden toont de natuur aan dat de echte kracht in het hele systeem ligt, en dat het systeem prioriteit geeft aan het overleven van de zwakste. Het belangrijkste doel van de strijd om overleving die in de hele natuur woedt, is om voor elk deel van de schepping te zorgen. Dus totdat wij voor iedereen beginnen te zorgen, in gelijke mate, en in omgekeerde verhouding tot iemands overlevingskans, zullen wij de “verliezers” blijven in onze ontwikkeling. Door te denken en te handelen alsof wij boven de natuur staan, maken wij onszelf tenslotte dom.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Reason for Our Suffering, and the Alternative Path
Laitman.com Post: It’s All for the Best (But We Can Get to It Faster)
From Chaos to Harmony: Chapter 10 – “Balance With Nature”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed