De Dreiging Van Deglobalisering Herinnert Ons Eraan Dat Wij Moeten Leren Ons Met Elkaar Te Verbinden In Ons “Kleine Wereldwijde Dorp”

whats-the-right-attitude-to-have-to-this-worldIn het Nieuws (van The Economist):De integratie van de wereldeconomie gaat op bijna elk gebied achteruit“. Globalisering betekent de wereldwijde integratie van de beweging van goederen, kapitaal en banen. Elk van deze processen is nu in moeilijkheden geraakt…het proces is aan het omkeren. De wereldhandel is ingestort. Volgens de Internationale Bond van Luchtvervoer, is het vrachtvervoer door de lucht (dat meer dan een derde van de waarde van de in de wereld verhandelde goederen voor haar rekening neemt) in December met 23% gedaald – een daling die haast twee maal zo groot is als de daling in het jaar vóór September 2001.

In 2007 wees een enquête van het Pew Global Attitudes Project uit, dat in 47 landen de meerderheid van de mensen vond dat de internationale handel goed voor hen was; en in 41 van de 46 landen waren de multinationals welkom. Maar een enquête van CNN uit juli 2008 liet zien dat er voor het eerst een kleine meerderheid Amerikanen was die handel als een bedreiging zagen, en niet als een kans. De economische ineenstorting heeft voor een nieuwe populaire term gezorgd: deglobalisering. Onder anderen Gordon Brown, de Engelse minister-president, vreest dat het resultaat hiervan slecht zal zijn.

Mijn Commentaar: Hij heeft gelijk, dit kan zelfs tot een wereldoorlog leiden. Daarom moeten we een manier vinden om ons met iedereen te verbinden in ons “kleine wereldwijde dorp”. En de enige manier waarop we deze verbinding kunnen scheppen, is door de erkenning van allen dat we totaal afhankelijk zijn van elkaar.

Precies dit doet de wijsheid van Kabbalah: deze helpt ons om onze onderlinge afhankelijkheid te openbaren. Eerst onthullen wij het van de egoïstische kant, wat ons in staat stelt te zien dat ons egoïsme slecht is. En vervolgens laat Kabbalah ons zien hoe we ons egoïsme moeten corrigeren, hoe we het kunnen omvormen tot houdingen en relaties van vriendelijkheid in “ons kleine wereldwijde dorp”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Gordon Brown Warns of the Threat of Deglobalization
Laitman.com Post: The Solution to the Global Crisis Cannot Be Found Without Kabbalah
Laitman.com Post: The Crisis Is a Step Toward Eternal Harmony

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed