De Crisis Is Een Stap In De Richting Van De Eeuwige Harmonie

conceptNieuws Rapport (vertaald van Scepsis.ru): De recente jaren, gedubd als de “era van globalisering”, zullen niet de geschiedenis ingaan als jaren van welvaart. Ze zullen bestudeerd worden (als er iemand overblijft om ze te bestuderen) als een tijd van bloederige regionale oorlogen, de groeiende armoede van de Derde Wereld en de crisis van de Westerse middelklasse, als een tijd waarin technologische vooruitgang en financiële speculatie waanzinnige winst hebben opgebracht voor tientallen duizenden, terwijl het honderden miljoenen neergeworpen heeft naar de bodem van de sociale ladder.

De huidige crisis zal geen uitzondering zijn: op dit moment maken sommige reeds plannen om te verzekeren dat de verliezen die geleden zijn door de financiële speculanten vergoed zullen worden ten koste van reguliere burgers en schuldenaars uit arme landen.

Mijn Commentaar: Alles hangt er vanaf hoe je de crisis ziet. Kabbalah ziet het als het begin van de goedheid – als de onthulling van het kwaad dat ons egoïsme is, de openbaring van het egoïsme als één en enige bron van het kwaad in ons leven. Het is de reden waarom we alleen een minuscule, verwaarloosbare fractie van ons eeuwig bestaan, waarnemen. Deze onthulling, dat het egoïsme kwaad is, zal gevolgd worden door het afzweren ervan, en dan door de correctie van het menselijke egoïsme naar schenking en liefde.

We zullen dan ons bestaan voelen als eeuwige harmonie, genoemd de Hoogste Wereld of Paradijs. En we zullen het voelen zowel gedurende het leven in ons fysieke lichaam, als nadat het overlijdt. Dus laten we dit proces versnellen door de methode van onze correctie te bestuderen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Comfort Can Only Be Achieved by Correcting Egoism
Laitman.com Post: Kabbalah Is the Remedy for the Egoistic Crisis
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes the Law of Singularity

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed