De Correctie Van De Vrouw

The Woman\'s CorrectionTwee vragen die ontving over de correctie van de vrouwelijke ziel:

Vraag: U heeft veel uitleg gegeven over het pad van de man voor correctie – hij studeert, werkt in de groep en daardoor trekt hij het corrigerende licht aan, dat terugkeert naar de bron en zijn ziel corrigeert. Ik probeer te begrijpen hoe een vrouw haar ziel corrigeert en het enige antwoord dat ik kan vinden is dat zij niet het licht op zichzelf kan aantrekken, dat dit het werk van de man is en dat de vrouw studeert en verspreidt, en zo corrigeert zij haar ziel. Kunt u een iets meer gedetailleerdere beschrijving geven van het spirituele proces dat een vrouwelijke ziel doorloopt als zij studeert en verspreidt op haar pad naar correctie?

Mijn Antwoord: Het verschil is het volgende:

1. Een vrouw verenigt zich niet met andere vrouwen in de groep volgens de wet “Hebt uw naaste lief zoals Uzelf”. Zij verenigt zich met andere vrouwen door elkaar te helpen bij het verspreiden van Kabbalah.

2. Zij ontvangt hierbij geen directe hulp van bovenaf op de manier waarop de mannelijke groep dit doet, maar zij ontvangt dit via de mannelijke groep. Dit is uitgelegd in het verhaal over de ontvangst van de Thora, waar de mannen de voorwaarde van Arvut (gezamenlijk garant staan voor elkaar) uitdragen. De vrouwen geven hen hierbij hun steun door middel van hun verlangen. Als resultaat daarvan ontvangen zij dit samen, de mannen geleiden het licht door naar de vrouwen. Het verschil zit hem enkel in de volgorde waarop zij het Licht ontvangen en er is verder geen verschil. Een vrouw voelt dit op geen enkele manier als zij studeert en verspreidt. Het is zelfs zo dat een vrouw enkel Kabbalah zou moeten studeren voor zover ze de behoefte voelt en niet meer dan dat, de mannen daarentegen zijn verplicht om iedere dag 1 a 3 uur te studeren.

Vraag: Heden ten dage gaan de vrouwen door de zelfde spirituele stadia als de mannen. Heeft u ook een vangnet, zoals een Bnei Baruch vrouwengroep. Wat is er voor ons, de vrouwen, moeders en onze kinderen?

Mijn Antwoord: De mannen van de Wereld Kli moeten het vrouwelijk deel van de Wereld Kli ondersteunen. Dit is zoals ik het voel, waar je spreekt over lichamelijke in plaats van spirituele behoeftes. Een spirituele behoefte is niet verbonden met het lichaam, het is meer. Stel je de wereld voor zonder lichamen, een ruimte gevuld met ongecorrigeerde verlangens die vervuld willen worden, liever dan aan elkaar te schenken en zich te verenigen in een gemeenschappelijk verlangen. Deze verlangens kunnen worden onderverdeeld in actieve verlangens, de mannelijke, en passieve verlangens, de vrouwelijke. Het is hetzelfde als bij de conceptie, waar de mannelijke cellen bewegen en de vrouwelijke cellen penetreren. Dan komt er een geboorte, een nieuw gezamenlijk verlangen.

Verwante Materialen:
Een Lezing Over De Spirituele Groei Van Vrouwen
Over De Spirituele Groei Van De Vrouw – Tweede Lezing

Engelstalig:
icon for podpress  A Talk about Women’s Spiritual Development, #1 [40:34m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed