Darwin’s Theorie Werkt Niet Meer In Onze Tijd

longerEen vraag die ik ontvangen heb: U bent een wetenschapper, een Kabbalist, een filosoof en u volgt de religieuze voorschriften, maar uw uitleg van de evolutie is erg onduidelijk. Bent u het eens met de theorie van Darwin?

Mijn Antwoord: Volgens Darwin’s theorie van de evolutie, is een van de beginselen van de natuur: “de sterkste overleeft”. Echter, werkte deze theorie alleen gedurende het beginstadium van de ontwikkeling van het leven, toen de eenvoudigste organismes zich ontwikkelden en nog voordat zij begonnen te verenigen in complexe lichamen en de functies onder de aparte organen in het lichaam verdeelden.

Darwin’s thorie kan elke methode van slavernij, uitbuiting en vergelding rechtvaardigen, die alle gedaan worden met het doel maximum verrijking en veiligheid aan specifieke individuen te verschaffen. Dit beginsel rechtvaardigt onze handelingen als we strijd voeren tegen een ieder anders, en als we tegen de Natuur strijden, waarbij we al het mogelijk van de Natuur roven, en alle natuurlijke bronnen uitputten.

Tegenwoordig, zijn we wereldwijd en integraal met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk, en kunnen we er niet mee doorgaan om ons “volgens Darwin” te gedragen, betrokken in een strijd om overleving. Net zoals de biologische levensvormen, is de mensheid reeds de stadia van een egoïstische strijd om overleving doorlopen en nu – als zijn onderlinge afhankelijkheid onthuld is, moet het de behoefte erkennen dat iedereen zich in één geheel verenigt. En dit gebeurt niet meer zoals volgens Darwin!

Vewante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: There’s No Going Backwards In Evolution
Laitman.com Post: The Classical Wisdom of Kabbalah and the Evolution of the Urgently Needed Planetary Consciousness
The Open Book: View on Evolution from the Perspective of Kabbalah
Basic Concepts in Kabbalah: Chapter 4. Perfection and the World

2 Reacties

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Vrije Landen Zullen Het Makkelijker Hebben Tijdens De Crisis Laitman.nl Artikel: Darwin’s Theorie Werkt Niet Meer In Onze Tijd […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Darwin’s Theorie Werkt Niet Meer In Onze Tijd Laitman.com Post: Creation and Evolution Laitman.com Post: A Reshimo Is One’s Complete Future […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed