Alles Wat Er In Kabbalah Bestudeerd Wordt Is De Wet Van Natuur

advice1Twee vragen die ik ontvangen heb over het studeren met een groep:

Vraag: Een aantal maanden geleden vormden we een virtuele groep, bestaande uit verschillende gebieden, inclusief Duitsland, Estland, Israël, Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne. Vertel ons of het noodzakelijk is om de virtuele groep te verdelen naar het mannelijke en het vrouwelijke deel, als we Baal HaSulam’s en Rabash’s artikelen lezen?

Mijn Antwoord: Nee, het is niet noodzakelijk. Het moet alleen gebeuren in overeenstemming met elkaar.

Vraag: Onze groep heeft een groot verlangen om de innerlijke verbinding tussen ons in te onthullen. Sommige mensen hebben het doel om onze verbinding met elkaar te versterken, terwijl anderen ten doel hebben om de nuances van het correcte innerlijke onderzoek te demonstreren opdat de groep zal vorderen. Anderen voelen nog steeds het verlangen naar een positieve houding en de juiste focus. Echter wordt ons verteld dat deze tactieken de vooruitgang hinderen. Als dit het geval is, waarom voelen we dan de behoefte om dit te doen, als we het niet zouden moeten doen? Is dit een normale fase in onze ontwikkeling?

Mijn Antwoord: Ik begrijp niet precies wat je bedoelt. Niemand is tegen verbindingen binnen in de groep of tussen de groepen. Kan het zijn dat je iets doet wat je van anderen isoleert? Als dit het geval is, dan overtreed je het principe van gelijkheid en algemene verbinding. Beschrijf je probleem alsjeblieft wat meer uitgebreid.

We streven er naar om eenheid te bereiken, die de Natuur ofwel de Schepper van ons en de hele mensheid vereist. De eenheid moet tussen de hele massa mensen gebeuren die wereldwijd binnen het raamwerk van de Bnei Baruch groep studeren. Dit is niemands opwelling of iets wat hij verzonnen heeft: alles dat bestudeerd wordt is de wet van de Natuur, en de studenten passen het toe in welke mate ze ook kunnen. Om deze reden zijn er geen leiders, maar alleen mensen die uitleggen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: In the Spiritual World, Women Don’t Get Carried Around by Men
Laitman.com Post: Men, Women, and Love… for One’s Neighbor
The North American Kabbalah Congress “The Next Step”: “Rav Laitman’s Talk with Women”
Article: “One Law”
Shamati #145: “What Is Will Give Wisdom Specifically to the Wise”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed