“God Bestaat Waarschijnlijk Niet”, Zegt Een Nieuwe Britse Reclame Campagne

godIn het Nieuws (van BBC News):Een atheïstische reclamecampagne gelanceerd, op de bussen in Groot Brittannië“. De financiers van de campagne werden geïrriteerd door de buitensporige religieuze reclames. De promotie heeft de slogan: “God bestaat waarschijnlijk niet. Hou nu op met je zorgen maken, en geniet van je leven”.

Mijn Commentaar: Er was ooit een tijd dat religie de mensen suste, ze een psychologische vervulling, zekerheid en hoop gaf. Maar voor veel eeuwen inmiddels heeft religie meer mensen uitgebuit dan beschermd. Het bureaucratische apparaat dat het geschapen heeft, stijgt zelfs boven dat van een staat uit.

Het verlangen om het verstand van de kerkgangers te beheersen, definieert de religie van tegenwoordig, wat in feite een politieke kracht is. Het maakt niet uit of er een God is of niet. Zichzelf bevrijden van de psychologische religieuze hersenspoeling is reeds een pad naar innerlijke vrede.

Kabbalah zegt dat er geen wereld hiernamaals is (een wereld “voorbij aan het graf”, waar we heen kunnen als ons lichaam sterft.) Er is alleen dat wat we in deze wereld openbaren. Als je meer hebt verworven of hebt onthuld, dan met je vijf lichamelijke zintuigen, hou je deze perceptie ook nadat je lichaam, samen met zijn vijf zintuigen, sterft. Deze perceptie blijft altijd bij je omdat liefde en schenking zich boven het egoïsme bevinden, en ze de persoon boven de tijd, ruimte en verandering (beweging) tillen.

De stadia van iemands verworvenheid van het universum zijn:

Olam HaZeh – “Deze wereld”, die waargenomen wordt binnen het egoïsme in, en ook het niveau van Malchut genoemd wordt;

Olam HaBah – “Het hiernamaals”, in Kabbalah bekend als het niveau van “Abba ve Ima van de Wereld van Atzilut“. Een Kabbalist stijgt naar dit niveau tijdens zijn leven. En als een persoon dit niveau niet verwerft, moet hij opnieuw geboren worden.

L’Atid Lavo – “In de toekomst komen”, het niveau van “Arich Anpin van de Wereld van Atzilut“. Dit moet ook verworven worden in dit leven.

Gmar Tikkun – “Het Einde van de Correctie” (van het egoïsme”. Dit is als de persoon de “Wereld van Oneindigheid” verwerft, waar alles tot in het oneindige gecorrigeerd is.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Is Atheism Compatible With Kabbalah?
Laitman.com Post: The Foundation of the Wisdom of Kabbalah
“Attaining the Unity of the Universe,” Lessons 07.07.04 – 07.13.04

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: