We Spelen Tegen Ons Egoïsme

playingTwee vragen die ik ontvangen heb over zich afgestoten voelen door eenheid:

Vraag: Al dit knuffelen en zingen tijdens de Congressen en Samenkomsten van Vrienden lijkt belachelijk en nep. Het is veel makkelijker voor mij om via het Internet te studeren en te dissemineren dan deel te nemen aan zulke handelingen van vereniging.

Mijn Antwoord: Je hebt helemaal gelijk – deze handelingen lijken kinderlijk, naar, kunstmatig en nep. Maar dit is precies wat we moeten doen. Alle deelnemers begrijpen dat ze spelen – ze spelen tegen hun eigen egoïsme. Door deze handelingen te verrichten en inspanningen te leveren, trekken ze het Hoogste Licht aan dat ze corrigeert. Ons spel is net als het spel van een kind, en dit is het meest serieuze ding dat je kan doen, omdat dit precies de manier is waarop de persoon groeit! Het verschil is dat het kind door de Natuur gedwongen wordt te spelen, met het doel te ontwikkelen, daar waar wij onszelf moeten dwingen om te spelen. Dit is onze keuze vrijheid: het kiezen van spirituele ontwikkeling.

Vraag: Ik luister al een lange tijd naar uw lessen, en elke keer dat u zegt dat we één ziel zijn en dat alle mensen onvrijwillig verbonden zijn aan elkaar, word ik geïrriteerd en het stoort me om dit elke keer weer te horen. Waarom is het zo moeilijk om dit te horen en te accepteren?

Mijn Antwoord: Omdat het onbewust je egoïsme vernedert, verplicht en begrenst.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: A Game Is a Serious Affair
Laitman.com Post: How Do We Connect Our Points in the Heart?
Laitman.com Post: Invitation to the 2009 International Kabbalah Congress!

icon for podpress  Who Are All the People Around Me? [1:38m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed