We Moeten De Crisis Genezen Met Alle Mogelijke Middelen

A New Year's Wish to the WorldEen vraag die ik ontvangen heb: In het artikel, “Opbouwen van de Toekomstige Samenleving“, punt 18 van paragraaf 3, “Beginselen van de Toekomstige Samenleving”, noemt Baal HaSulam drie basis principes van het verspreiden van Kabbalah in de wereld:

1. Vervullen van de Verlangens; 2. Bewijs; 3. Circulatie.

Uit uw lessen heb ik begrepen, dat gedurende onze tijd van een escalerende crisis, de methode van “Bewijs” het meest geschikt is. Maar wat is uw mening over de methode “Circulatie” (actie en propaganda)? Is het noodzakelijk om de verspreiding van Kabbalah te versnellen?

Mijn Antwoord: Als we te maken hebben met een patiënt, die een dodelijke ziekte heeft, moeten we alle mogelijke middelen gebruiken om hem te redden. Op dezelfde wijze, als we in een situatie zitten die het bestaan van de wereld bedreigt, moeten we alle mogelijke middelen gebruiken om het lijden, verwoesting en dood te voorkomen. Echter, in ons geval, moet circulatie – ofwel actie en propaganda, zoals je het zelf noemt – een niet-dwangmatige uitleg zijn van het feit dat we niet zullen overleven zonder gebruik te maken van de methode van Kabbalah. De verspreiding van Kabbalah, moet algemeen zijn, op iedereen gericht in plaats van bepaalde individuen. We moeten mensen niet bang proberen te maken, zodat ze gaan studeren, omdat een persoon het bewustzijn van de werkelijkheid moet verkrijgen, om zich te corrigeren.

De correctie van iemands egoïsme (iemands natuur) is de enige ware bewuste handeling die een persoon kan verrichten in deze wereld, omdat hij het doet door middel van het begrijpen en vergelijken van deze wereld, met de spirituele! Alle andere handelingen worden verricht van uit iemands begrip van de egoïstische wereld en vals gewin, waar iemand volkomen bestuurd wordt door zijn egoïsme, net zoals een marionet.

Daarom wordt het volgende geschreven over de mensen die er niet mee zijn begonnen hun natuur te analyseren en het met de Hoogste Natuur te vergelijken: “Zij zijn net als beesten”. Dit komt doordat “Mens” (Adam) betekent “Gelijk zijn aan de Schepper“. Het is tevens geschreven: ” Laten we een mens maken naar ons beeld en gelijkenis” – vanaf het begin af aan. Hierna werd de mens geruïneerd (de zondeval) en dit is wat we moeten corrigeren.

Verwante Materialen (Engels):
Kabbalah Today Article: What Happened?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed