Waarom Religie Tegen Kabbalah Is

textsIn het nieuws (vertaald uit Elementy): Onderzoek onder volgelingen van de zes grootste religies heeft aangetoond dat mensen die regelmatig een dienst bijwonen meer geneigd zijn tot religieus fanatisme en haat jegens volgelingen van andere religies, en meer neiging hebben om zelfmoordacties met bommen te rechtvaardigen.

Collectieve aanbidding is een krachtige manier om de toewijding van mensen voor “hun eigen soort” en haat voor “buitenstaanders” te versterken. Het fenomeen van zelfmoord acties met bommen is een extreme vorm van parochiaal altruïsme: mensen offeren zichzelf op omwille van “het voordeel van hun eigen soort” (altruïsme), en hun pogingen om de buitenstaanders te vernietigen (parochialisme) wordt gezien als “goede daden.”

Mijn Commentaar: Religie is op elke manier het tegenovergestelde van Kabbalah (er is een vers dat zegt, “De mening van de Torah is tegenovergesteld van de mening van de egoïst.”) Kabbalah richt iedereen om liefde voor alle mensen te bereiken. Het legt uit dat iedereen “van hetzelfde soort” is – we zijn allemaal cellen van één lichaam.

Religie, aan de andere kant, wekt haat voor “buitenstaanders” op, zelfs tot het punt van zelfopoffering, wat gedaan wordt omwille van het doden van diegenen die niet “van jouw soort” zijn. Dit is waarom religie zal verdwijnen wanneer mensen de eigenschap “heb uw naaste lief” zullen onthullen. Religies zullen degraderen tot volkscultuur en populaire traditie.

Met andere woorden, religie zal alle aspecten betreffende de Schepper, de Hoogste Wereld, leven na de dood en beloning en straffen loslaten. Dit zal gebeuren doordat de openbaring van de Schepper de leegheid en leugens van de religies over dit soort vragen zal blootleggen.

Dit verklaart de sterke haat van de religies jegens Kabbalah. Echter, Kabbalah tmensen dat ze hun religie kunnen behouden als hun traditie en als toevoeging het aan kunnen vullen met de openbaring van de Schepper. De religieuze leiders zullen hun grootste onderhandeling, “beloning in het hiernamaals” kwijtraken en zullen de leiders van volkscultuur en populaire traditie worden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Why Do the Traditionalists Speak Against Me?
Laitman.com Post: Religion Is a Cultural Tradition, Kabbalah Is the Method of Correction
Laitman.com Post: The Only Commandment Is Equivalence With the Creator
Baal HaSulam Article: “The Essence of Religion and Its Purpose”
 icon for podpress “Kabbalah Revealed” Episode 12: The Difference Between Kabbalah and Religion [24:58m]:
Play

One Comment

  1. […] (in antwoord op mijn tekst: “Waarom Godsdienst tegen Kabbalah is“): Juist daarom heb ik het Christendom achter me gelaten! Ik had er groot bezwaar tegen dat […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed