Voor Vrouwen Is Verspreiding Veel Belangrijker Dan Het Studeren

womanDrie vragen die ik ontvangen heb over de rol van vrouwen in Kabbalah:

Vraag: Ik ken veel vrouwen die het tweede gedeelte van de les [Talmud Eser Sefirot] kijken. In de jaren dat ik studeer, kijk ik altijd alleen het eerste en het derde gedeelte van de les, en ik werk aan verspreiding gedurende het tweede gedeelte. Ik heb u horen zeggen dat Talmud Eser Sefirot vrouwen niet helpt hun ziel te corrigeren. Maar het feit dat andere vrouwen naar TES luisteren brengt me in de war. Misschien zou ik er ook naar moeten luisteren?

Mijn Antwoord: Voor vrouwen, is verspreidingswerk veel belangrijker dan het studeren. Mannen werken aan het corrigeren van hun intentie door middel van het aantrekken van Ohr Makif gedurende de studie van Talmud Eser Sefirot [TES] = zij “verdienen de kost”, terwijl de vrouwen verspreiden – zij “baren”. Dit is de rol van de vrouw in de wereld.

Vraag: Gedurende een van uw lessen zei dat de vrije wil alleen bestaat als mannen kiezen zich te verenigen of zich niet te verenigen als ze in een groep werken. De rest wordt bepaald door de Schepper. Aangezien vrouwen niet in een groep werken en er ook niet in kunnen werken, waar is hun vrije wil?

Mijn Antwoord: In het helpen van de groep.

Vraag: Wat moet ik zoeken in mijn toekomstige man? Hij dient uiteraard Kabbalah te studeren, maar welke andere kwaliteiten zijn absoluut noodzakelijk?

Mijn Antwoord: Naast jullie gemeenschappelijke interesses, moet je hem niet afstotelijk vinden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Men, Women, and the Soul’s Correction
Laitman.com Post: Women On the Path of Kabbalah
Laitman.com Post: Woman = Desire
Unity of Hearts – Creating Strong Families for Advancement

icon for podpress  Kabbalah Dissemination [3:03m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed