Spirituele Verworvenheid Schakelt Een Nieuw Zintuig En Een Nieuw Verstand In

Twee vragen die ik ontving over bewustzijn:

Vraag: Wanneer we het zesde zintuig hebben verkregen, in de spirituele wereld terecht komen en de Machsom overgaan, zal ons lichamelijke brein dan deel nemen in de verworvenheid? Als de reactie van onze vijf zintuigen op het Licht gereflecteerd wordt in het brein, hoe zal dit gebeuren met het zesde zintuig?

Mijn Antwoord: Je zult een nieuw zintuig en een nieuw verstand verkrijgen welke je stoffelijke zintuigen en verstand zullen aanvullen en uitbreiden. Het is onmogelijk om dit uit te drukken, maar ieder persoon is in staat om dit te voelen.

Vraag: Albert Einstein – mogelijk het grootste genie van alle tijden, zei dat materie energie is, dat energie schommelende atomen zijn en atomen bestaan uit quarks (kwantumfysica) en dan is er bewustzijn. Betekent dit dat bewustzijn ook energie is?

Mijn Antwoord: Materie is de externe manifestatie van het verlangen, of zijn omhulsel. Bewustzijn is de waarneming van het verlangen, van zijn eigen bestaan. In Kabbalah is materie het verlangen – het enige dat gecreëerd werd door het Licht, door genot.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Mind Is a Servant of the Desires
Laitman.com Post: In the Beginning G-d Created the Heavens and the Earth
Laitman.com Post: Some Quotes by Albert Einstein
Article: “Finding the Creator Within”
Lesson on Baal HaSulam Article: “Love for the Creator and Love for the Created Beings”

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 5: Introduction to the Four Phases of Direct Light [24:38m]: Play

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed