Onze Cultuur Is Een Middel Om Weg Te Vluchten Van De Vraag Naar De Zin Van Het Leven

From Our World, to the Virtual World, to the Upper WorldNieuwsbericht (vertaald van MIGnews.com): Miljoenen mensen over de hele wereld dompelen zich onder in Second Life – de nieuwe virtuele gekte die alle gebieden van het menselijk leven omvat. Alleen al gedurende de afgelopen week, hebben 1.4 miljoen mensen zich in deze obsessie gestort. Daar construeren ze zichzelf en gaan op zoek naar avontuur in de nieuwe exotische realiteit.

Mijn Commentaar: Eigenlijk hebben we dat al gedurende de hele menselijke geschiedenis gedaan. Het was alleen niet zo duidelijk als nu, via een scherm. Onze cultuur is slechts een middel om ons af te leiden van het doel van de schepping, zoals al het “opwindende” vertier waarmee we onze levens vullen. Zij hebben dezelfde wortel – wegvluchten van de vraag naar de zin van het leven.

Het probleem is dat de oude manieren om de tijd te doden niet meer aantrekkelijk zijn. Ze zijn te zwak. Maar in de virtuele wereld kunnen we onze verbeelding vleugels geven, en bovendien krijgen we de illusie dat de vervulling van al onze verlangens binnen handbereik ligt. Weldra echter zal ons egoïsme ook hieraan ontgroeid zijn en dan zullen we op zoek moeten gaan naar echte vervulling – het Licht, de Schepper.

Want Hij heeft ons geschapen, en onze egoïstische ontwikkeling zal ons naar Hem leiden. Daarom noemt de Thora ons egoïsme (sprekend over de geschapen vrouw): “Ezer Ke Negdo” – je helper, die tegen je is.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: It’s Time to Implement Baal HaSulam’s Dream – In Virtual Space!
Laitman.com Post: Now You Can Share Perceptions Through the Internet
Kabbalah Today Article: Better Than the Virtual World!?
Kabbalah Today Article: What Is “Second Life”?
Kabbalah Today Article: Are You Connected?
Kabbalah In Second Life

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed