Maakt Het Uit Wat Een Kabbalist Voor De Kost Doet?

matterVragen die ik ontving over hoe het werk samengaat met Kabbalah:

Vraag: Veel mensen die Kabbalah studeren hebben banen die niet in harmonie zijn met de wetten van de natuur, en op de globale schaal leidt dit soort werk de wereld in de richting van een globale crisis. Ik spreek over allerlei soorten werk, van het minimale tot een astronaut zijn, alles wat er toe bestemd is, het menselijke egoïsme tevreden te stellen.

Kabbalah vertelt ons in harmonie met Natuur te bestaan, en alleen dat te nemen wat we nodig hebben. Maar steenkool, olie, het kosmos en duizenden andere gebieden waar we in werkzaam zijn, verstoren de harmonie van de natuur en de correcte relaties.

Wat moeten mensen doen die op deze vlakken werkzaam zijn en tevens Kabbalah willen studeren? Hoe kan men Kabbalah studeren als je begrijpt dat wat je doet om je kost te verdienen, het systeem schaadt? Moeten we ander werk doen, en als dit zo is, wat voor werk moeten we doen?

Mijn Antwoord: Als jouw werk niemand direct schaadt, dan kan je daar blijven werken. Uiteindelijk zullen je omstandigheden van bovenaf veranderd worden, in overeenstemming met je vooruitgang wat betreft spiritualiteit en de graad van je verbinding met de wereldwijde groep.

Vraag: Kan de dagelijkse, professionele bezigheid men helpen vooruitgang boeken richting de Schepper? Hoe kan een persoon zijn beroep (met name als hij al ouder is) zodat het een aanvullend instrument voor vooruitgang kan worden (naast de boeken, de groep en de leraar)? Of zegt u dat het beroep van de persoon niet uitmaakt, en dat iemands vooruitgang richting de Schepper niet afhankelijk is van het dagelijkse werk?

Mijn Antwoord: Als je beroep er niet op gericht mensen te schaden (zoals diefstal en dergelijke) maakt het niet uit waar je werkt. Een persoon wordt beoordeeld volgens wat hij in zijn vrije tijd doet – de tijd die hij over heeft, als hij klaar is met zijn werk en andere verantwoordelijkheden. Hij wordt beoordeeld naar de maatstaven hoe hij deze tijd efficiënt gebruikt voor zijn spirituele vooruitgang.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Get a Job
Laitman.com Post: Kabbalah and Choosing a Profession
Article: The Purpose of Creation
icon for podpress  Introduction to Talmud Eser Sefirot, item 14 [56:08m]: | Download

icon for podpress  Introduction to Talmud Eser Sefirot, item 14 [55:53m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: